İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tel-Sen, KKTURKCELL'e siyah çelenk koyacak

Tel-Sen, KKTURKCELL'e siyah çelenk koyacak

Tel-Sen tekelleşmeye karşı ilk eylemini yarın gerçekleştiriyor… Tel-Sen Yönetim Kurulu adına Başkan Tamay Soysan'ın konu ile ilgili açıklamasının tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 30/07/14 14:27
okuma süresi: 4 dak.
Tel-Sen, KKTURKCELL'e siyah çelenk koyacak
A- A A+

Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak yapacağımızı duyurduğumuz bir dizi protesto etme eylemlerinin ilkini 31 Temmuz perşembe saat 10:00 da KKTURKCELL Genel Müdürlüğü'ne siyah çelenk koyarak gerçekleştiriyoruz.

Haberleşme de örgütlü ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığında yetkili sendika Tel-Sen, ülkenin haberleşmesinde yanlış adımların atılmaya çalışıldığına dikkat çekmek konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve tekelleşmeye çalışanlarla tekelleşmenin önünü açmaya çalışanları kınamak en önemlisi de müsaade etmemek adına bir dizi eylem kararı aldığımızı duyurmuştuk. Bu bağlamda ilk eylemimizi ısrarla haberleşmeyi tekeline almaya çalıştığına inandığımız KKTURKCELL Genel Müdürlüğü'ne siyah çelenk koyarak gerçekleştiriyoruz.

Tel-Sen Yönetim Kurulu KKTURKCELL'e fiber optik kablo hattı çekme izni verilmesinin yanlışlarını defalarca belirtmiş ve gerekli makamları kamuoyu önünde uyarmıştır. Ancak hükümetin her ne hikmetse sanki KKTURKCELL'e imtiyaz tanıma zorunluluğu varmış gibi davranması oldukça manidar bulan sendikamız buna engel olmak için tüm yasal haklarını kullanarak her defasında dozunu artıracağımız bir dizi eylem düzenleyecektir.

Defalarca belirttik bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz Bizim sorunumuz KKTURKCELL'e değil bizim sorunumuz KKTURKCELL'in Telekomünikasyon Dairesinin verdiği hizmetlere göz dikmesi ile ilgilidir. Bizim sorunumuz KKTURKCELL'in, Telekomünikasyon Dairesini ortadan kaldıracak taleplerde bulunması ile ilgilidir. Bizim sorunumuz haberleşmede tekelleşmenin önünü açacak uygulamaların hayata geçirilmeye çalışılması ile ilgilidir.

Sendikamız, dünyadaki en ileri teknolojilerin ülkemize taşınmasına karşı hiç değildir. Sektör içerisinde yer alan her operatör bunu yasaların kendisine tanıdığı haklar doğrultusunda yapabilmelidir. Çağdaş teknolojiyi ülkeye getirmek gayrı yasal değildir ancak sektörün bir başka elemanının verdiği hizmete göz dikmek piyasanın büyük kısmını elinde tutmasına rağmen tabiri caizse açgözlülük yapmak, o hizmeti da ben vereyim onu da uhdeme alayım demek ticari zeka olabilir ama bu hizmetlerin bir süreliğine yasalarca korunduğunu bilerek bunu yapmak ne yasaldır ne de etiktir.

Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmetlerle ilgili bir başkası tarafından ayni hizmetlerin ne zaman verilebileceği Elektronik Haberleşme Yasasında belirtilmiştir. Bu yasanın Meclis Alt Komitesi çalışmalarında, KKTURKCELL Genel Müdürü başta olmak üzere KKTURKCELL yetkilileri ile beraber bulunduk bu yasa o çalışmanın eseridir. Burada amaçlanan Telekomünikasyon Dairesinin geleceğini kurtarmak ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak, halka ucuz, kaliteli çağdaş hizmetin götürülmesinin önünü açmaktır. Telekomünikasyon Dairesine uzun yıllar yatırım yapılmamıştır. Daire halka verdiği hizmette geri kalmıştır. Ancak bu yasanın hayata geçmesinden sonra yatırımlar kaçınılmaz olmuştur. Son dönemde az da olsa yatırımlar yapılmaya başlanmış ve daire hizmet kalitesini, dünyanın en ileri teknolojileri ile yarışacak çağdaş ve ucuz duruma çok kısa sürede çıkarma kabiliyeti kazanmaya başlamıştır. Halkımız bundan faydalanmaya başlayacaktır.

Unutulmamalıdır ki Daire ile yaşanan ilişki vatandaş devlet ilişkisidir asla şirket müşteri ilişkisi olmayacaktır. Tel-Sen son bu ilişkinin yok olmaması adına uğraşmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.