İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KOOP - Bank soygununda düğüm çözülüyor...

KOOP - Bank soygununda düğüm çözülüyor...

Günlerdir aralıksız çalışma yapan polis, soygun ile ilgili Güneşköy'de ikamet eden 32 yaşındaki Abzer Fırat'ı ve 23 yaşındaki Bilay Çetereisi'ni tutukladı.

Yayın Tarihi: 31/07/14 09:19
okuma süresi: 3 dak.
KOOP - Bank soygununda düğüm çözülüyor...
A- A A+

Bu tutuklamanın üzerinden çok geçmeden olay ile bağlantısı olduğu tespit edilen Çetereisi'nin abisi Polis Müfettişi Mustafa Çetereisi de İstanbul'da yakalandı.

Olay ile ilgili bir kişi daha aranırken, zanlılar Abzer Fırat'ın ve Bilay Çetereisi'nin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Polis 3 milyon TL'nin nerede olduğu ile ilgili de araştırmalarını sürdürüyor.

Polis ismini tespit ettiği fakat ulaşamadığı bir kişiyi de aradığı öğrenildi.

Polisin konu ile ilgili yaptığı son açıklama ise şöyle:

"Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu üzerinde, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankasına ait 3 milyon TL tutarındaki paranın ve paranın taşındığı aracın silahlı ve maskeli iki şahıs tarafından çalınması olayı ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde; olayda yer aldığı tespit edilen B.Ç.(E-22) ve olayla ilgili şüpheli görülen A.F.(E-32) tutuklanmıştır.

Olayda yer aldığı tespit edilen ve yurt dışında bulunan M.Ç. (E-26) Türkiye'de tespit edilerek gözaltına alınmış, R.F.(E-41) ise aranmaktadır.

Tutuklu şahısların yapılan ileri sorgulamalarında; planladıkları soygun anında polis gücünü başka yöne yönlendirmek amacıyla, 24.07.2014 tarihinde, saat 07:00 sıralarında, Kalkanlı'da bulunan orman arazisini, B.Ç.(E-22), M.Ç.(E-26) ve R.F. (E-41)'nin ateşe verdikleri tespit edilmiştir.

Bahse konu yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülmüştür. Çıkan yangın sonucu ise yüz metrekarelik orman arazisi içerisinde bulunan 22 adet çam ağacının kısmen yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir."

Silahlı ve maskeli kişilerce gerçekleştirilen soygun 24 Temmuz'da meydana gelmişti.

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda saat 10.30 sıralarında, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL tutarındaki parayı bankanın Güzelyurt şubesine götüren aracın önü kesilmiş; kar maskeli ve tabancalı iki kişi, iki görevliyi araçtan indirip kendi arabaları ve bankanın arabasını alıp kaçmıştı.

Araçlar, daha sonra Bostancı'da Zakaf mevkiinde toprak yol içerisinde terk edilmiş vaziyette bulunmuştu.

Gürler: "Olayı aydınlatacağız"

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, tahkikatın sürdüğünü belirterek, olayın aydınlatılacağına şüphesi bulunmadığını ifade etti.

Basında yer alan ve soyguncunun eşkali olan robot resim konusuna da değinen Gürler, "Robot resmi biz tüm çıkış kapılarına vermiştik zaten... Büyük ihtimalle resmi basına oralarda çalışanlar verdi" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.