İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Baraka'nın İzle-Tartış etkinliği bir direniş hikayesine ev sahipliği yapıyor

Baraka'nın İzle-Tartış etkinliği bir direniş hikayesine ev sahipliği yapıyor

Baraka'nın İzle-Tartış etkinliği bu kez bir direniş hikayesine ev sahipliği yapıyor. 2 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20:00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde Can Dündar'ın Gözdağı Belgeseli gösteriliyor.

Yayın Tarihi: 31/07/14 12:57
okuma süresi: 2 dak.
Baraka'nın İzle-Tartış etkinliği bir direniş hikayesine ev sahipliği yapıyor
A- A A+

31 Mayıs ve 1 Haziran 2013, Türkiye direniş tarihinde çok önemli bir yer tutan Gezi Direnişinin ilk iki günüdür. Bu iki gün, artık sadece birer gün olmaktan çıkmış diğer günlerin sadece ilkleridir. Bu iki günde, Türkiye'de faşizm, baskı, şiddet, saldırı ve öfke arttıkça buna karşılık direniş mücadeleleri de güçlenmişti. Halkın biraraya gelip bir omuzda birleşmesine karşılık devlet terörü ve polis şiddeti de gittikçe artmıştı. Çünkü dini, dili, ırkı, cinsiyeti fark etmeksizin birlikte mücadele veren herkesin gözleri açılmıştı. Artık, ne bir parkın ne de halkların haklarının gasp edilmesine izin verilecekti. İşte tam da bu yüzden, her şeyi artık daha da açık gören ve gördüğüne isyan eden insanların, gözleri dağlanmak istedi. Plastik mermiler, ses bombaları ve gaz fişenkleri, acımasızca insanların üzerine yağdırıldı. Yüzlerce insan yaralandı, içlerinden bazıları aramızdan ayrıldı, birçoğu gözlerini kaybetti.

Gözdağı Belgeseli, Gezi Direnişinin ilk 48 saatini ve gözlerini bu mücadelede kaybetmiş 6 gencin gördüklerini anlatıyor. Onların gözlerini kaybetmelerine neden olan gaz fişengi veya plastik mermi, o iki günü ve gördüklerini unutmasına asla neden olamadı. Bu belgesel de, o 48 saatin unutulmamasını sağlayacak.

Müziklerini Fazıl Say'ın yaptığı Gözdağı Belgeseli, 31 Mayıs 2014'ten itibaren, parklarda, sokaklarda, üniversitelerde, panellerde, kolektif alanlarda ücretsiz olarak gösteriliyor. Baraka Kültür Merkezi de Ağustos ayı ücretsiz İzle-Tartış etkinliğinde bu belgeseli gösteriyor.

Gezi Direnişine dair bugüne kadar görülmemiş görüntüleri, o görüntüleri yaşayanların hislerini paylaşmak isteyen herkes, 2 Ağustos Cumartesi akşamı 20:00'de Atatürk Kültür Merkezine davetlidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.