İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı…

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı…

Kıbrıs'ın Türkler tarafından fethinin 443, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kuruluşunun 56 ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşunun, 38. yıldönümünü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Emekli Astsubaylar Derneği, Karadeniz Kültür Derneği ve Tarihçiler Birliği mesajlar yayımladı.

Yayın Tarihi: 31/07/14 13:34
okuma süresi: 2 dak.
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı…
A- A A+

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

GKK Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü mesajında, 1 Ağustos'a denk gelen olayların Kıbrıs'a Türklük mührünün vurulduğu günler olduğunu ifade etti.

Ömürlü, Türk Mukavemet Teşkilatı ve halkın Mücahit ruhunu yaşatan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın KKTC Devleti'nin egemen varlığının yegane teminatı olduğunu belirtti.

Ömürlü¸" Bu üç kutsal tarih, Kıbrıs Türk halkının azim ve inançla sürdürdüğü varoluş, kurtuluş ve geleceğe dönük özgürlük mücadelesinin tarihi kanıtlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerimizin güvencesinde egemen özgür yaşadığımız devletimizi ebediyete kadar yaşatmak vazgeçilmez hedefimizdir" dedi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz da mesajında, 1Ağustos'un Kıbrıs Türk halkı için çok büyük öneme sahip birçok tarihi olayın aynı güne denk geldiği kutlu bir gün olduğunu kaydetti.

Büyükyılmaz, "Ecdadımızın Kıbrıs'ı fethedişinin 443. yılını, Kıbrıs'ta Türk mücadelesinde çok önemli bir yeri olan Türk Mukavemet Teşkilatı'nın 56. kuruluş yıl dönümünü ve adadaki varlığımızın garantilerinden biri olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 38. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 1 Ağustos her zaman kutlanması gereken önemli bir tarih ve şanlı tarihimizin zaferlerle dolu bir günüdür" dedi.

TARİHÇİLER BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk Tarihçiler Birliği ise, 1 Ağustos'un Kıbrıs Türk mücadele tarihinde dönüm noktası sayılan üç önemli olayın yıl dönümü olduğunu ifade etti.

Mesajda, 1 Ağustos'ta gerçekleşen 3 önemli olayın Kıbrıs Türk halkının adadaki kalıcılığının simgeleri olduğu belirtildi.

Mesajda, şehitler ve gaziler minnet ve şükranla anıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.