İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sennaroğlu, Hayvan Severler Platformu'nu kabul etti

Sennaroğlu, Hayvan Severler Platformu'nu kabul etti

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Hayvan Severler Platformu'nu kabul etti. Sennaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada platform çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, Bakanlık olarak çıkarılan Köpek Kayıt Tüzüğü ile başıboş köpek sorununun önemli ölçüde önüne geçilmesinin sağlanacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 31/07/14 15:45
okuma süresi: 3 dak.
Sennaroğlu, Hayvan Severler Platformu'nu kabul etti
A- A A+

Platformu temsilen konuşan Münür Öztürk de platform oluşumu, kısa ve uzun vadeli planları hakkında Bakan Sennaroğlu'na bilgiler verdi.

SENNAROĞLU, PLATFOR ÜYELERİNİ DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI KUTLADI

Gıda, Tarım ve Enerji Bakan Önder Sennaroğlu, platform üyelerini girişimlerinden dolayı kutlayarak, gösterdikleri duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs kültürünün bir parçası olan Karpaz eşeklerinin korunması çerçevesinde Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar uyarınca daha önce tellerle kesilen bölgenin bariyerlerle kesileceğini belirten Sennaroğlu, böylelikle karpaz eşeklerinin buraya taşınarak bakım ve beslenmelerinin daha sağlıklı gerçekleştirilebileceğini anlattı. Başıboş hayvanlar konusunda özellikle belediyelere önemli görevler düştüğünü belirten Sennaroğlu, Bakanlık ve bakanlığa bağlı Veteriner Dairesi'nin gerekli yardımı yapmaya her zaman hazır olduğunu da söyledi.

SENNAROĞLU: "KÖPEK KAYIT TÜZÜĞÜ'NÜN SONUÇLARINI İLERLEYEN DÖNEMDE GÖRECEĞİZ"

Sennaroğlu, Bakanlık olarak Köpek Kayıt Tüzüğü'nü geçirdiklerini hatırlatarak, böylelikle köpek edinen vatandaşların belli bir süre sonra bu hayvanları doğaya bırakmasının önüne geçilmiş olacağını kaydetti. Köpek Kayıt Tüzüğü çerçevesinde tüm köpeklerin 'çip'lenerek kayıt altına alınmakta olduğunu anlatan Sennaroğlu, bu tüzüğün sonuçlarının ilerleyen zamanlarda hissedilmeye başlanacağına olan inancını dile getirdi. Hayvan sevgisinin aşılanması ve hayvan haklarına saygılı bir toplum oluşmasının önemli olduğunun altını çizen Sennaroğlu, bunun için de eğitimin önemine vurgu yaptı.

ÖZTÜRK: PLATFORM 40 ÖRGÜTÜN BİR ARAYA GELMESİ İLE OLUŞTU

Kabulde konuşan Hayvan Severler Platformu temsilcisi Münür Öztürk, kısa bir süre içerisinde önce 16 daha sonra da 40 örgütün bir araya gelerek platformu oluşturduklarını belirtti. Hayvan haklarını korumak, başıboş hayvanların beslenebilmesi ve barınabilmesi için çeşitli dernek ve birbirinden farklı parti örgütlerinin katılımıyla oluşan bir örgüt olduğunu belirten Öztürk, örgütün ortak amaç söz konusu olduğunda farklı düşüncede insanların bir araya gelebileceği ve ortak amaç için çalışabileceğinin gösterilmesi açısından da önemli olduğunu söyledi.

KISA VE UZUN VADELİ PROJELER

Platformun kısa ve uzun vadeli hedeflerinden bahseden Öztürk, öncelikle gerek Karpaz bölgesindeki özgür eşeklerin gerekse başıboş sokak hayvanlarının su ihtiyacını gidermek için çalışmalar yaptıklarını, suluklar alarak çeşitli bölgelere yerleştirmeye başladıklarını anlattı. Öztürk, uzun vadede ise başıboş hayvanların kısırlaştırılması ve çağdaş hayvan barınaklarının kurulası yönünde projeleri olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.