İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Beleşe Denize Gir" eylemi 3 Ağustos'ta!

"Beleşe Denize Gir" eylemi 3 Ağustos'ta!

Baraka, 2009 yılından beridir kumarhane oteller ve özel işletmeler tarafından işgal edilen plajlarda gerçekleştirdiği "Beleşe Denize Gir" eylemini bu yaz Girne Merit Royal Otel'in parsellediği plajda tekrarlayacak.

Yayın Tarihi: 01/08/14 07:46
okuma süresi: 2 dak.
"Beleşe Denize Gir" eylemi 3 Ağustos'ta!
A- A A+

3 Ağustos Pazar günü saat 15.30'da gerçekleşecek eylemde hem anayasal bir hak olan denize beleşe girme hakkı vurgulanacak hem de halkın olan denizlerin özelleştirilerek sermayeye satılması protesto edilecek.

Kuzey Kıbrıs'ın ender bulunan bir deniz ekosistemine sahip olduğunun, bunun herşeyi para kazanma aracı olarak algılayan sermayenin iştahını kabarttığının bu nedenle Girne sahillerinden başlayarak Mağusa ve Karpaz sahillerine uzanan plajların halka kapatılması girişimlerinin devam ettiğinin, bu gidişe dur demenin yolunun eylemliliklerden geçtiğinin bilinmesi gerekmektedir. Kumarhane otellerin plajların yapısını kendi isteklerine göre değiştirdiği, bunun ekosistemde geri dönülemez zararlar yarattığı, üstelik otellerin pis sularını denize bırakarak ekosisteme daha da büyük zararlar verdiği bilinmelidir. Bu nedenle Baraka yasal haklarını kullanmak isteyen, özelleştirmelere ve deniz ekosisteminin yokedilmesine karşı olan herkesi eyleme katılmaya davet etti.

Baraka Kültür Merkezi (a)

Aziz Güven

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.