İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Işık: "BM'nin katliami önleyememesi GKK'nın önemini vurgular"

Işık: "BM'nin katliami önleyememesi GKK'nın önemini vurgular"

33 örgütün yer aldığı Bağımsızlık İttifakı, İsrail'e yaptırım uygulanması için Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'ne çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 01/08/14 15:52
okuma süresi: 2 dak.
Işık: "BM'nin katliami önleyememesi GKK'nın önemini vurgular"
A- A A+

Bağımsızlık İttifakı Sözcüsü, KKTC İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, İttifak olarak İsrail'i Filistin'e yönelik saldırılardan dolayı "şiddetle" protesto ettiklerini ve "terörist devlet" olarak ilan ettiklerini kaydetti.

Işık, "Ukrayna örneğinde Rusya'ya olduğu gibi İsrail'e de yaptırımların uygulanması için BM, AB ve ABD'ye ittifakımız çağrı yapmaktadır" dedi.

"BM'NİN KATLİAMI ÖNLEYEMEMESİ GKK'NIN ÖNEMİNİ VURGULAR"

BM'nin, Suriye ve Filistin topraklarında yaşanan insanlık vahşetini ve katliamını önleyememesinin, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın (GKK) Ada'da Kıbrıs Türk halkının varlığı için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Işık, BM'nin Filistin'e yönelik İsrail saldırılarını durduramamasının Kıbrıslı Türkler ile Rumların ulaşacağı muhtemel tek devletli bir anlaşmanın yaşayabileceği yönde güvence vermediğini ifade etti.

AB ülkelerini, İsrail'in saldırılarını durdurmak için hiçbir tavır ve tepki koymamakla suçlayan Işık, "İttifakımız bunu bir insanlık utancı ve insan hakları ayıbı olarak ilan etmektedir" dedi.

"AB'nin Kıbrıs Türk halkını üyeliğe kabul etmemesinin ve İsrail'in saldırılarına karşı tavrının Haçlı Ruhuna dayandığı" görüşünü dile getiren Işık, "Esasen İsa'nın 11 havarisinin her birinin yıldızlarla simgelendiği AB bayrağında ne Kıbrıs Türklerine ne de Türkiye'ye yer vermek niyetleri olmadığı açıkça ilan edilmiştir" dedi.

AB'ye, Kıbrıs Türklerine uygulanan izolasyonların kaldırılması için çağrıda bulunan Işık, "AB uyum süreci yaşanmadan AB üyesi olan Kıbrıslı Rumlar ile başka türlü bir antlaşma olamayacağını AB bilmiyorsa bunu açıklamalıdır" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.