İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Karaaziz: "Ciddi bir hastalık tanısı almak yaşamı altüst eden bir yaşam olaydır"

Karaaziz: "Ciddi bir hastalık tanısı almak yaşamı altüst eden bir yaşam olayıdır"

Kıbrıs Postası, yazar kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Uzman Klinik Psikolog Meryem Karaaziz, bugünden itibaren her Cumartesi yazıları ve değerlendirmeleri ile Kıbrıs Postası'nda sizlerle olacak.

Yayın Tarihi: 02/08/14 09:22
okuma süresi: 1 dak.
Karaaziz: "Ciddi bir hastalık tanısı almak yaşamı altüst eden bir yaşam olayıdır"
A- A A+

Karaaziz, "Günümüzde özellikle kronik hastalıklar artmaktadır. Hemen hemen hepimizin çevresinde bu deneyimi yaşayan birini gözlemlediğimiz olmuştur. Örneğin "kanser" (en yaygın kronik hastalık) adı bile ürpetmeye yetiyor. Hatta birçok insan adını söylemekten çekiniyor ve "kötü hastalık" demeyi tercih ediyor. Ciddi bir hastalık tanısı almak, hemen her birey için kendi yaşam dönemi içinde kriz oluşturabilecek ciddi bir kırılma noktasına gelme riski taşımaktadır. Özellikle kronik hastalık tanısı almak birey için aşılması güç, travmatik bir yaşam olayıdır."

Uz. Psk Meryem Karaaziz'in köşe yazısının tamamını okumak için >>>

Not: Haberi iPhone ve Android telefonunuzdan görüntülüyorsanız, tamamını köşe yazarları bölümünden okuyabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.