İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erk'in geleneği bu bayram için

Erk'in geleneği bu bayram için

Cumhurbaşkanlığı'ndaki bayramlaşmaya Başbakan'ın katılmamasını "Geleneklerimizde Saray Bayramlaşması yok" diyerek açıklamaya çalışan Erk, geçtiğimiz yıl Yorgancıoğlu'nun "Saray'da bayramlaştığını" unuttu.

Yayın Tarihi: 02/08/14 10:45
okuma süresi: 2 dak.
Erk'in geleneği bu bayram için
A- A A+

Her bayram Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen Bayramlaşma etkinliğine bu yıl Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun katılmaması üzerine, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'in "Geleneğimizde Saray Bayramlaşması yok" açıklaması kafaları iyice karıştırdı.

En son kutlanan dini Bayram olan 15 Ekim 2013'teki Kurban Bayramı'nda Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giderek Bayramlaşma sırasına girmesi ve Cumhurbaşkanı'nın bayramını kutlaması, "Bu nasıl gelenek? CTP'nin gelenekleri sürekli değişiyor mu?" sorularına neden oldu.

Kabine'deki birçok Bakanı'nın Bayram tatilinden istifade ederek yurtdışına tatile gitmesi, bu yıl Saray'da yapılan Bayramlaşma'nın bakanlardan yoksun olarak gerçekleşmesine neden olurken, ülkede bulunan Başbakan'ın "Kardeşlerimle Bayram yemeği yiyeceğiz" diyerek Cumhurbaşkanlığı'na gitmemesi tepkilere neden oldu.

Ancak asıl tepkiyi Başbakan'ın bayramlaşamaya katılmamasını, "konukları var katılamadı" demek yerine, geçtiğimiz yıllarda CTP'li Başbakan, bakan ve vekillerin Cumhurbaşkanlığı'ndaki bayramlaşmalara katıldıklarını bile bile, CTP-BG Geleneğinde Saray Bayramlaşması yok" diyerek örtbas etmeye çalışan Genel Sektere Kutlay Erk aldı.

Erk bir gazeteye verdiği demeçte Cumhurbaşkanlığı ile aralarında kırgınlık olduğunu itiraf etse de, bunun Bayramlaşmaya gitmemek için bir neden olmadığını belirtti. Kırgınlığın CTP'nin Cumhurbaşkanı tarafından müzakere sürecine dahil edilmediği düşüncesiyle ortaya çıktığı ise biliniyor.

Tarih: 15 Ekim 2013 Kurban Bayramı

Yer: Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Etkinlik: "Saray Bayramlaşması"

Fotoğraftakiler: CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu – Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.