İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CTP tabanına açık çağrı: "Yarattığınız değerin mirası hoyaratça harcanıyor..."

CTP tabanına açık çağrı: "Yarattığınız değerin mirası hoyaratça harcanıyor..."

Dev-İş yaptığı yazılı açıklama ile anayasa ve diğer yasaların yok sayılarak sendikaların bitirilmeye çalışıldığını ortaya koydu. Açıkalma şöyle:

Yayın Tarihi: 11/08/14 11:51
okuma süresi: 3 dak.
CTP tabanına açık çağrı: "Yarattığınız değerin mirası hoyaratça harcanıyor..."
A- A A+

Ülkemizde Emek ve Sendikal anlamda Kuzey Kıbrıs tarihi boynuca yaşanan en karanlık dönemi yaşıyoruz. Sendikalı olmayı yasaklanma anlamında başlatılan girişimler çalışanların bir kısmını kapsasada bu kadar büyük bir saldırı yalnızca Dikta rejimlerinde olmaktadır.

Aylık olarak 8-10 bin TL maaş alan Savcılık ve Sayıştay Başkanlığının görüşleri doğrultusunda aylık olarak 1,600.-TL alan 2011 sonrası işe başlayan Belediye, KİT ve Kamu İştirakli yerlerde çalışan kesimlerin Toplu İş Sözleşmesi ile kazanılan hakları kesilmeye başlandı.

Özel sektörde de sendikalaşmanın önünün açılması taleblerimizi bir yana bırakın, bu uygulama 2011'den sonra işe giren Belediye ve diğer kurumlarda sendikasızlaştırılması demektir. Örgütlülüğü ortadan kaldırmaktır.

Anayasa ve Diğer Yasalar Yok Sayılıyor

Halbuki Anayasa, İş Yasası ve Sözleşmeler ile ilgili 42/96 sayılı yasa ile serbest pazarlık yolu ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesini koruma altına alınmıştır. Yani tüm yasalar ve Anayasada açıkca yok sayılıyor.

Konu hakkında görüştüğümüz Çalışma Bakanı haklı olduğumuzu söylemekle birlikte görevi konusunda adım atmıyor. Görüştüğümüz Başbakan çaresiz rolleri oynayıp müdahale etmiyor.

Bu Demokrasiye Yapılan Bir Dikta Rejimi Saldırıdır

Sendikamızın toplu pazarlık yolunun ortadan kaldırılmasını, sendikasızlaştırma, yani örgütlülüğe yapılan bu dikta saldrısını kabul etmesi mümkün değildir. Yapılan saldırı bu güne kadarkilerin en ağırıdır.Yapılacak eylemde en ağır şekilde olacaktır. Bu noktada CTP-BG ve DP Hükümetini son kez "Demokrasi" adına atılması gereken adımı atmaya davet ederiz. Bu Demokrasiye saldırıdır.Vergi yasasında sermayeye avantaj sağlamak için yasa gücünde kararneme çıkaran Hükümet, bize ise "Haklısınız" deyip de bu konuda bir genelge bile çıkarmaktan kaçınıyor.

CTP'lilerin Yarattığı Değerin Mirası Hoyratça Harcanıyor

Bu çerçevede, geçmişte emeğin yücelmesi ve demokrasi adına birlikte çok mücadeleler verdiğimiz CTP tabanına da açık çağrı yapmayı görev biliriz. Sendikalaşmanın önünü tamamen kapatan, Toplu Sözleşme hakkının yasaklandığı bu uygulamaların CTP Hükümeti döneminde yaşam bulmasına sessiz mi kalacaksınız?

Uğruna hep kendinizden vererek büyüttüğünüz partinizin Emek düşmanı politikalara sessizce onay vermesine, partinizin "UBP-B" olmasına onay mı vereceksiniz?

Emek ve Demokrasi yolunda şehit olan arkadaşlarımızın, çocuklarının geleceğini riske atarak mücadele eden sizlerin verdiği kavga ile yarattığınız değerin mirası hoyratça harcanıyor. Bunlara onay mı vereceksiniz?

Mehmet Seyis

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.