İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP: "Halkımız son kırk yıllık dönemin kapanması ve yeni bir dönemin başlamasını talep etmektedir"

BKP: "Halkımız son kırk yıllık dönemin kapanması ve yeni bir dönemin başlamasını talep etmektedir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunun, toplumun içinde yer alan tüm barış ve demokrasi yanlısı gurupları içine alan, çökmüş olan sistemin ciddi, radikal alternatifi olacak bir yapıya, bir güçbirliğine ihtiyacının ve talebinin her geçen gün yükseldiğini belirterek, " Bu noktada, çağdaş, demokratik, rejimi saklayan değil, rejimle mücadele edecek, var olan yapıyı değiştirip dönüştürecek bir güce ihtiyaç vardır. Bu gücü oluturmak, Kıbrıs sorununun çözümü ve çağdaş, demokratik bir yapının oluşumunu hedefleyen siyasi parti, sivil toplum ve sendikaların görevidir. Halkımız son kırk yıllık dönemin kapanması ve yeni bir dönemin başlamasını talep etmektedir. Bu talep doğru okunmalı ve demokrasi ve barış güçleri en geniş cepheyi oluşturarak toplumun karşısına ciddi bir alternatif olarak çıkmalıdır" dedi.

Yayın Tarihi: 20/08/14 09:43
okuma süresi: 3 dak.
BKP: "Halkımız son kırk yıllık dönemin kapanması ve yeni bir dönemin başlamasını talep etmektedir"
A- A A+

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Genel seçimlerde toplumsal varoluş güçlerinin oluşturulmasının bu yönde atılan bir adım olduğuna vurgu yapan İzcan, " Yerel seçimlerde ve anayasa referandumunda Kıbrıslı Türkler değişim talebini ortaya koymuştur. Bu güçlü bir taleptir. Kıbrıs Türk halkı zekasını hafife alan sistem partilerine referandumdaki güçlü hayırla gerekli mesajı vermiştir. Toplumumuzun varlığını ve kimliğini korumak için, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü sağlayacak federal bir çözüm için mücadele edecek, Kıbrıs Türkü'nün saygınlığını yeniden kazandıracak, hem Ankara hükümetleri hem de diğer dış güçler karşısında Kıbrıs Türkü'nün çıkarlarını koruyacak ve savunacak bir alternatifin yaratılması şarttır. Bunun için de gereken koşullar vardır" dedi.

Aşağı doğru gidiyorlar ve bunun sorumlusu da kendileri, bireysel hırslarıdır

2015 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşturulacak güç birliğinin ortak aday belirleyerek toplum tarafından talep edilen değişimin sağlanmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan İzcan, " Yapılan tarışmalar kişiselleştirilmiş ve kişiler üzerinden saldırılara başlanmıştır. CTP Genel Sekreteri Sn Kutlay Erk'in açıklamaları da bunun en önemli göstergesidir. Bize göre Sn. Erk'in mesajı kendi partisine ve Sn Talata'dır. Ne yazık ki sistemin parçası olan partiler arasında ister sağ ister sol olduğunu söylesin, yöntem olarak, siyasal olarak hiçbir fark kalmamıştır. Sol olduğunu söyleyenler kendi sorunlarının sorumlusu olarak, Sarayı, UBP'yi ya da kendilerine alternatif olabilecek diğer sol güçleri gösterme çabasındadırlar. Aşağı doğru gidiyorlar ve bunun sorumlusu da kendileri, bireysel hırslarıdır. Bizim için aslolan Kıbrıslıtürklerin çıkarları, varlık ve kimliğinin korunmasıdır. Bunu sağlayacak en geniş cephenin oluşturulması ve bu cepheyi temsil edecek adayın Cumhurbaşkanı olmasını sağlamak ve toplumun talep ettiği dönüşümü gerçekleştirmek bizim öncelikli görevimizidir. Birleşik Kıbrıs Partisi bu yönde çalışacak ve üstüne düşeni yapmaya devam edecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.