İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Serdar Denktaş Sanayi Odasını ziyaret etti

Serdar Denktaş Sanayi Odasını ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, 19 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Sanayi Odası Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Yayın Tarihi: 20/08/14 13:11
okuma süresi: 2 dak.
Serdar Denktaş Sanayi Odasını ziyaret etti
A- A A+

Hellim tescili, Kıbrıs Türk Standartlar Enstitüsü, Kalibrasyon Merkezi, Sanayi Stratejisi, İhracatçılar Meclisi, Organize Sanayi Bölgeleri, Et sektöründe yaşanan sıkıntılar, İthalatta Haksız Rekabet, Anti-Damping ve enerji konularının görüşüldüğü toplantıda Ticaret Dairesi Müdürü Orçun Kamalı, Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba ve Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık hazır bulundu.

Çıralı: Sanayicinin sorunlarına çözüm bulmalıyız

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'a yoğun gündeminde sanayicilerin sorunlarına vakit ayırdığı için teşekkür eden Çıralı, yoğun bir gündem bulunduğunu belirterek, sanayicilerin sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirtti. İhracatın ithalatı karşılama oranın çok düşük olduğunu ve düşmekte olduğunu sözlerine ekleyen Çıralı, yasal statüde tüm ihracatçıların üye olacağı bir kuruma ihtiyaç duyulduğunu ve İhracatçılar Meclisi konusunda Başbakan Yardımcılığının Bakanlar Kuruluna Önerge vereceğinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Denktaş: Kıbrıs Türk Standartlar Enstitüsü konusunda somut gelişmeler olacak

Sanayicilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Denktaş, yakın zamanda sanayicilerin ihracatta önünü açacağını düşündüğü Kıbrıs Türk Standartlar Enstitüsü konusunda somut gelişmelerin olacağını kaydetti. Hellim tescili konusunda Sanayi Odası'nın çalışmalarını desteklediklerini belirten Denktaş, hellimin geleneksel özelliklerinin korunması gerektiğini belirterek "1 Eylül'den itibaren denetlemeden geçmeyen işletmelerin hellim ihracatı yapamayacağını" ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.