İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Eroğlu: "Anastasiadis kendi kendine gelin güveyi oldu"

Eroğlu: "Anastasiadis kendi kendine gelin güveyi oldu"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'nin Kıbrıs'ta sürpriz hazırlığı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve Türkiye'nin Kıbrıslı Rumlarla kapalı kapılar ardında her hangi bir görüşme yapmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 20/08/14 17:41
okuma süresi: 3 dak.
Eroğlu: "Anastasiadis kendi kendine gelin güveyi oldu"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyeti kabul etti.

ÖZYİĞİT

Özyiğit, kabulde yaptığı konuşmada, müzakere sürecinde son dönemde yaşanan gerginliklerin son bulması dileğini ifade ederek, daha barışçı bir lisan bulunması gerektiğini söyledi.

Tarafların birbirini suçlamaktan vazgeçmesi ve ortak açıklama metniyle bulunan fırsatın doğru kullanılması gerektiğini dile getiren Özyiğit, Kıbrıslı Rumların görüşmelere uzak olunan konulardan devam etmek yerine tüm sürece baştan başlama yaklaşımının yanlış olduğunu anlattı.

Daha sonra basında yer alan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıslı Rumlara, Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis'in de Türkiye'ye sürprizleri olduğu iddialarına değinen Özyiğit, "Kıbrıs Türkü bu sürprizlerin neresinde? Kıbrıs Türkü bypass mı ediliyor? Kıbrıs Türkünün üzerinden Türkiye'yle Rumlar direkt temas mı yapıyor?" diye sordu.

Özyiğit Kıbrıslı Türklerin çözüm çabalarında daha etkin bir konumda olması gerektiğini kaydetti.

EROĞLU

Konuşmasına Özyiğit'in sorularına yanıt vererek başlayan Eroğlu özetle şunları aktardı:

"Türkiye'nin her hangi bir sürpriz hazırladığı yoktur. Anastasiadis Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmeden önce de 'Tayyip Erdoğan seçimi kazanırsa Kıbrıs sorununu çözebilir' beklentisini ifade etmişti ancak böyle bir beklentiye girmesi için herhangi bir diyalog olmamıştır. Kendi düşüncesini söyleyebilir ama Türkiye ile istişare edilmiş, kapılar arkasında tartışılmış da böyle konuşuyor değil. Kendi kendine gelin güveyi olmuş."

Kendisinin müzakerelerin kısa zamanda anlaşmayla sonuçlanması için çalıştığını anlatan Eroğlu, Cumhurbaşkanı seçildiğinde kendisinden önce görüşmeleri sürdüren 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bıraktığı yerden görüşmelere başlama kararını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne de aktardığını ifade etti.

Eroğlu, Anastasiadis seçildikten hemen sonra kendisine süratle müzakerelere başlayıp sonlandırma talebini ilettiğini de anlattı.

Rum tarafının müzakerelerde zamana oynama taktiği uyguladığını anlatan Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının ise bir an önce al ver sürecine geçilmesini istediğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.