İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

MHD KTÖS'de mülteci çocuklarla ilgili sunum yaptı

MHD KTÖS'de mülteci çocuklarla ilgili sunum yaptı

Mülteci Hakları Derneği (MHD), 19 Ağustos Salı günü KTÖS Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nin davetlisi olarak Komite üyelerine yönelik hazırlanan "Mülteci Haklarının İrdelenmesi ve Mülteci Çocuklar" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 20/08/14 14:43
okuma süresi: 1 dak.
MHD KTÖS'de mülteci çocuklarla ilgili sunum yaptı
A- A A+

Sunum, mülteci haklarının ve bunların yasal zemininin detaylandırılmasıyla başlarken, devletlerin mülteci haklarının korunmasıyla ilgili sorumluluklarına da dikkat çekildi. Çocuk mülteciler özelinde ise, "çocuğun yüksek menfaati" kavramına değinilirken, yerinden edilme durumlarına çocuk mültecilerin karşılaştığı fiziksel ve psikolojik travma, eğitim sürecinden yoksun kalma, güvenli ve insanca barınma şartlarından mahrum kalma, içe kapanma gibi sorunlar da konuşuldu.

Çocuk mültecilerin geleceklerini sağlam temeller üzerinde oturtmaları ve sosyal entegrasyonlarını sağlayabilmeleri yönünde öğretmenlere büyük görev düştüğünün vurgulandığı sunumda, çocuk mültecilerin dil öğrenimlerini ve eğitim yaşamına uyum sağlamalarını hızlandırıcı çalışmalar konusunda sendikadan destek de istendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.