İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP'de gündem; "Bağımsız aday mı? Partili aday mı?"

CTP'de gündem; "Bağımsız aday mı? Partili aday mı?"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Parti Meclisi bu akşam Cumhurbaşkanlığı seçimi gündemi ile toplanıyor. Kritik toplantıda CTP- BG'nin seçime CTP- BG çatısı altından bir adayla mı? Yoksa bağımsız bir adaya mı destek<span style="font-size: 10pt; "> vereceği konuşulacak...</span>

Yayın Tarihi: 20/08/14 17:50
okuma süresi: 2 dak.
CTP'de gündem; "Bağımsız aday mı? Partili aday mı?"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Özel

CTP- BG Milletvekili Birikim Özgür konu ile ilgili Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı. Özgür, parti tüzüğünde de yazıldığı üzere CTP- BG'nin seçime girip girmeyeceğinin Parti Meclisi tarafından oylanması gerektiğine dikkat çekerek; "Bu akşam oylanacak olan seçime girip girmeyeceğimizdir. Fakat Biz seçime bağımsız bir adayı destekleyerek mi gireceğiz? Yoksa parti çatısı altından bir adayla gireceğiz? Bunu oylayacağız..." dedi.

Birikim Özgür adaylık için Mehmet Ali Talat ve Sibel Siber isimin öne çıktığına işaret ederek, "PM'den Bağımsız bir adayı destekleme kararı çıkarsa bu isim Mehmet Ali Talat mı olur?" sorusuna ise "Hayır böyle bişey yoktur. İllaki bu olacaktır diyemeyiz. Değerlendirmelerimiz devam edecektir. Parti içerisinde, hemen aday belirleyelim diyen bir kesim olduğu gibi biraz bekleme taraftarı olan bir kesim de vardır. Konu yetkili kurullarca tartışılacaktır. Fakat bu akşam seçime nasıl gireceğimiz, yani bağımsız bir aday ile mi yoksa parti çatısından biriyle mi gireceğimiz netleşecektir. İsim konusu tartışılacaktır." dedi.

CTP- BG, Parti Meclisi toplantısında, ayrıca, ülkede son dönemdeki güncel konular ele alınacak.

Parti Genel Sekreteri Kutlay Erk, Merkez Yönetim Kurulu'nun Parti Meclisi'ne, CTP-BG'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine katılacağına dair karar götüreceğini ve bunun büyük ihtimalle onaylanacağını söylemişti.

Toplantıya ise Başbakan ve Parti Başkanı Özkan Yorgancıoğlu başkanlık edecek...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.