İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Altınların sırrı çözülemedi

Altınların sırrı çözülemedi

Ülkeden vergisiz olarak 3 kilo 265 gram altın çıkarmaya çalışan Mehmet Oktay 3'nci kez Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargıç huzuruna çıkarıldı. İki ayrı yârden alınan altınlardan İray kuyumculuğun altınları yurtdışına çıkarmak için Mehmet Oktay'a verdiğini söyleyen tahkikat memuru, Altınbaştan alınan altınların bir kısmının faturasının emare olarak alındığını, geriye kalan kısmında sonradan verildiği söylendi.

Yayın Tarihi: 21/08/14 08:22
okuma süresi: 4 dak.
Altınların sırrı çözülemedi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Ülkeden vergisiz olarak çıkarılmaya çalışılan 3 kilo 265 gram altın x-ray cihazına takılarak, eritilmiş 8 adet külçe halinde olan altınlar Mehmet Oktay'ın valizinde bulunmuştu. Altınların Altınbaş ve İray Kuyumculuktan alındığı belirtildi. Gümrüksüz olarak ülkeden altın çıkarmaya çalışan zanlı Mehmet Oktay, teminata bağlandı. Zanlının serbest yargılanması için mahkeme huzuruna 4 tanık çıkarıldı. Tanıklar Mehmet Oktay'ın güvenilir ve karakterli bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır birlikte iş yapıyoruz. Bize yasal yolarla uçak kargo ile mal gönderiyor. Gerekirse düşünmeden kendisine kefil oluruz ve mal varlığımızı kefalet olarak gösteririz" dedi

Altınları gümrüksüz çıkarmaya çalıştı

Ülkeden çıkış yapmak için Ercan Havalimanı'nda bulunan zanlının kapı geçişi esnasında bavulunun X-ray cihazına takıldığı ve yapılan aramada 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası bulunmuştu. Altınların Altınbaş şirketine ait olduğu öne sürülürken, gümrüksüz olarak ülkeden altın çıkarmaya çalışan zanlı Mehmet Oktay'a yargıç 3 ve 2 gün olmak üzere toplamda 5 gün tutukluluk vermişti.

Altın faturalar emare

Soruşturmayı yürüten tahkikat memuru Yusuf Karaoğlları, zanlının gönüllü ifadesinde altınları İray ve Altınbaş kuyumculuktan temin ettiğini belirttiğini söyleyerek, "860 gram külçe altını İray'dan, 2 kilo 405 gram altını da Altınbaştan alındı. Bugüne kadar yaptığımız soruşturmalarda İray kuyumculuğun altını yurtdışına çıkarmak için Mehmet Oktay'a verdiklerini tespit ettik. Bunun yanında Altınbaşın Ağustos ayında Mehmet Oktay'a sattıkları bir miktar altının faturaları emare olarak alındı. Yine altınbaştan alınan geriye kalan altınların ise faturaları daha sonra bizlere emare olarak verildi" dedi.

"Zanlının kaçma ihtimali var"

Soruşturmayı yürüten tahkikat memuru Yusuf Karaoğlları, zanlının KKTC ile bağının olmadığını belirterek, "Ailesi ve işi İstanbul'da, KKTC'de çalışma izni de bulunmuyor. Buraya turist olarak giriş, çıkış yapıyor. Elimizde giriş ve çıkış yaptığı tarihler bellidir. Zanlı 20 yılı aşkın bir süredir ülkemize mal getirip, götürdüğü bilinmektedir. Bununla birlikte 20 yıllık sürede giriş ve çıkışları mevcuttur. Yurtdışına çıkartmak üzere üzerinde bulunduğu altınlar kendisinin değildir. Zanlının serbest bırakılması halinde kaçma ihtimali vardır" diye konuştu.

"Tanıklar hemfikir"

Zanlı avukatının zanlının kefaletle serbest bırakılması talebi üzerine mahkeme huzurunda gösterdiği 4 tanığın hemfikir olması da Lefkoşa Kaza Mahkemesinde dikkat çeken diğer bir husus oldu. Tanıklarının 4'ünün de KKTC'de iş yapan kişiler olduğu ve birçok kişi tarafından bilinen dükkân sahipleri olduğu vurgulandı. Tanıklar, zanlının iyi ve güvenilir biri olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır yasal yollardan uçak kargoyla, faturaları ile birlikte bize mal gönderiyor. Bizde gümrüğünü ödeyerek bu malları alıyoruz. Gerekirse kendisine kefiliz ve kefaletini de ödemeye hazırız" şeklinde konuştu.

Kefaletle serbest yargılanacak

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı Mehmet Oktay'ın pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkmasının engellenmesi, 100 bin TL'lik kefalet senedi imzalamalarına ve 25 bin TL'lik nakit vermesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.