İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mustafa Akıncı: "Adayım..."

Mustafa Akıncı: "Adayım..."

Kıbrıs Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan Mustafa Akıncı, 2015 Nisan ayında yapılması düşünülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 21/08/14 08:11
okuma süresi: 2 dak.
Mustafa Akıncı: "Adayım..."
A- A A+

Kıbrıs TV'de katıldığı televizyon programında konuşan Akıncı, resmi aday olduğuna dikkat çekti. Akıncı "resmi olarak aday olmanın bir süreç gerektirdiğini biliyorum ve bu süreç resmi adaylığa doğru gitmektedir... "Benim açımdan "Halk isterse" noktası aşılmıştır. Gereken mesajları aldım" açıklamasını yaparak adaylığını resmi olarak açıklayan ilk aday oldu.

Cumhurbaşkanı'nın büyük değişimler getirmesi gerektiğine de değinen Akıncı "Nasıl bir Cumhurbaşkanlığı makamı pek konuşulmaz. Ben kendi vizyonum çerçevesinde nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalıdır sorusuna şu yanıtı veririm: Büyük değişimler getirebilir. Bir takım değişikliklerin tetikçisi olabilir ve olmalıdır da" dedi.

"Cumhurbaşkanı bağımsız olmalı"

Cumhurbaşkanı olacak kişinin gerçekte bağımsız olması grektiğinin altını çizen Akıncı, "Yine bu olmadığı için bunu istiyorum. O makamın bir eliyle Kıbrıs sorunu ile uğraşırken öteki eliyle de partilerle uğraşmaması gerektiğini düşünüyorum..." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.