İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CTP'nin adayı büyük olasılıkla; "Talat"

CTP'nin adayı büyük olasılıkla; "Talat"

Kıbrıs Postası'nın CTP'ye yakın birçok kaynaktan edindiği bilgi ve izlenime göre partinin Cumhurbaşkanı adayı "%99,99" oranında Mehmet Ali Talat...

Yayın Tarihi: 22/08/14 08:45
okuma süresi: 3 dak.
CTP'nin adayı büyük olasılıkla; "Talat"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz SEYİS/ Vatan MEHMET

Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayıyla gireceğini açıklayan CTP, önceki gün 5 saat süren PM toplantısının ardından göstereceği nihaî adayı belirleme kararını önümüzdeki haftaya bıraktı ancak CTP-BG'ye yakın bir çok kaynaktan edinilen izlenim ve bilgiye göre CTP'nin Cumhurbaşkanı adayı "%99,99" oranında 2. Cumhurbaşkanı Talat olarak açıklanacak.

Parti Meclisi, 28 Ağustos Perşembe günü, Cumhurbaşkanı adayının ismini belirlemek ve açıklamak amacıyla yeniden toplanacak. Bu süre içinde MYK'nın 'nabız yoklama' çalışmalarına devam edeceği duyurulurken; adaylığı gündeme gelen CTP Lefkoşa Milletvekili, Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber'in ise yakın çevresinin partideki bu ağırlıklı eğilimden rahatsız olduğu öğrenildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP-BG) Parti Meclisi, önceki akşam gerçekleştirdiği toplantısında Cumhurbaşkalığı seçimine kendi adayı ile katılma konusunda karar üretti.

Parti Meclisi, 28 Ağustos Perşembe günü, Cumhurbaşkanı adayının ismini belirlemek ve açıklamak amacıyla yeniden toplanacak. Bu süre içinde ise, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 'nabız yoklama' çalışmalarına devam edeceği duyuruldu.

Resmi karar önümüzdeki hafta açıklanacak

Ancak güvenilir kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiye göre, önceki akşam toplanan Parti Meclisi isim konusunda kararını verdi, önümüzdeki toplantısının ardından ise bu ismi açıklayacak. Bu ismin ise İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP-BG Eski Başkanı Mehmet Ali Talat olduğu öğrenildi.

Siber çevresi rahatsız

CTP adayı olarak ön plana çıkan iki isim bulunuyordu. Bu isimlerden biri CTP-BG Milletvekili, Meclis Başkanı ve Geçici Hükümet döneminde Başbakanlık görevinde bulunmuş olan Dr. Sibel Siber iken, diğeri İkinci Cumhurbaşkanı ve Parti Eski Başkanı Mehmet Ali Talat idi.

CTP-BG PM'nin Talat ismi üzerinde uzlaştığı öğrenilirken, anketlere dayanarak emin olan Siber çevresinin bu ağırlıklı eğilimden rahatsız olduğu bildiriliyor.

Üyelik zorunluluğu yok

CTP-BG'den Cumhurbaşkanı adayı olmak için partiye üye olma zorunluluğu aranmazken, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde üyelikle ilgili bütün fonksiyonları duran Talat'ın Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdikten sonra yeniden "aktif" parti üyesi olduğu iddia edilirken; Birleşik Güçler kanadından milletvekili seçilen Sibel Siber'in ise parti üyesi olmadığı öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.