İÇ HABERLER
okuma süresi: 15 dak.

Motor ehliyeti alacaklara "10 ders zorunluluğu" getirildi...

Motor ehliyeti alacaklara "10 ders zorunluluğu" getirildi...

Motor ehliyeti alacak olanlara yasa yoluyla "10 ders zorunluluğu" getirildi. Böylece artık "öğrenci ehliyeti" ile motor kullanılmayacak. Ancak 74'ten günümüze hiçbir eğitim almadan motor ehliyeti sahibi olanlar hâla trafikte…

Yayın Tarihi: 26/08/14 08:07
okuma süresi: 15 dak.
Motor ehliyeti alacaklara "10 ders zorunluluğu" getirildi...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Ulaştırma Bakanlığı tarafından motor ehliyeti alacak olanlara 10 ders zorunluluğu getirildiğini belirten Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, sürücülerin yeniden sınava girmesinin şart olduğunu, yapılması gerekenin 1 yıllık süre zarfında öğrenci ehliyetine sahip olanları sınava sokmak ve öğrenci ehliyetini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ise, "kazanılmış hak" olduğu için öğrenci ehliyeti ile motosiklet sürenlerin yeniden sınava girmeleri zorunluluğunun kabul edilemeyeceğini, bu konuyu AB ile de görüştüklerini ve "ancak kaza yaparlarsa ehliyetlerinin iptal edilip yeniden sınava tabi tutulabileceklerine" dikkat çekti.

Ülkemizde trafik konusunda birçok sıkıntıdan biri de motosikletli sürücülerin uymadığı trafik kurallarıdır. Motosiklet sürücülerinin bilinçsizce ve dikkatsizce yaptığı sürüşlerden şikâyetçi olan vatandaşın yanı sıra, birçok sürücünün de kasksız trafikte kol gezdiğini de görmek mümkün. Birkaç ay öncesine kadar ülkemizde motosiklet sürmenin birkaç soru ile sürüş denemesi bile yaptırılmadan mümkün olabildiğini belirten Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, "Şuan yollarda gördüğünüz sürücülerde bu sorularla öğrenci ehliyeti alan kişilerdir" dedi. Motosiklet kazalarına sık sık rastladığımız ülkemizde, dikkatsizce yapılan sürüşlerin yanı sıra eğitim verilmeden alınan öğrenci ehliyetlerinin de rolü büyük. Bunun yanında acele servis götürebilmek adına tehlike saçan paket servisçileri de ülkemiz trafiğinde sıkça rastlamak mümkün.

"Motor sürmek için eğitim şartı yoktu"

Kıbrıs Postası'na konuşan Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, daha önceleri motor sınavlarının gelişi güzel, hiçbir eğitim zorunluluğu gerektirmeden yapıldığını belirterek, "Eğitim şartı yoktu, geçici hükümet Ağustos 2013 ile Mart 2014 ayına kadar hazırlıkları tamamlamak için Bakanlar Kurulu tarafından şart getirdi. Bu süreç içerisinde Trafik Birimi sözde 1 Şubat 2014 yılında Maliye Bakanlığından, Ulaştırma Bakanlığına geçti. Trafik biriminin Ulaştırma Bakanlığına geçmesi ile birlikte bir karmaşa yaşanmaya başladı. Motosikletlerle ilgili olarak geçici hükümette Maliye Bakanlığının başında bulunan Zeren Mungan'a yapılan hataların ve isteklerin neler olduğunu belirttik. Bizlere hiçbir bilgi verilmeden, bilinçsizce böyle bir şey yapılmasını da kınadık. Akabinde de bizlerden sınava girecek çocukları yetiştirebilmemiz için Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika olması şartı istediler. Biz bu olay üzerine sıkıntılarımızı Zeren Mungan'a aktardık ve aldığımız cevap 'zaten Ulaştırma Bakanlığına bağlanacaksınız probleminizi orada düzeltirsiniz' kısaca böyle bir hükümet dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bir yasa bir tüzük geçmeden önce doğru olan tüm birim ve sivil toplum örgütlerinin fikir ve görüşlerinin alınması uygun görüldüğü takdirde uygulanmasıdır" dedi.

"İlk kez motor ehliyeti verilmedi"

Tilki, Trafik biriminin Ulaştırma Bakanlığına bağlanması ile birlikte Ahmet Kaşif'in her şey düzelecek ve iyi olacak demesine rağmen dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan bir hata yapıldığını vurgulayarak, "Ahmet Kaşif'in müdür ve müsteşarlarının yapmış olduğu hatalardan dolayı oldu. 1 Marttan – 30 Temmuza kadar bu ülkede ilk kez motor ehliyeti verilmedi. Bunun sebebi de geçtiğimiz sene Ağustos ayında geçen tüzüğü uygulayamadıklarından dolayıydı. Altyapı eksikliği, mevzuatın olmamasından ve şoför okullarının eğiticilerinin eğitilememesinden dolayı zaman sürecini es geçtiler ve sınavları durdurdular. Devletin böyle bir hata yapması çok büyük bir ayıp ve vatandaşa yapılan bir gasptır" şeklinde konuştu.

"Eğitmenler 15 günde eğitilmeye çalışıldı"

Barış Tilki, sözlerine şu şekilde devam etti; "Şoför okulu eğitmenlerini eğitemediklerinden dolayı durdurulan motor ehliyetleri. Türkiye'den gelen 2 hoca ile 15 günlük bir sınırlama ile eğitmenleri eğitmeye çalıştılar. 2 aylık bir periyotta eğitilmesi gereken eğitmenler 15 günde eğitilmeye çalıştı. Bize hiçbir bilgi ve hiçbir kaynak verilmeden alelacele eğitmenleri sınava soktular. Dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir gelişmiş ülkede böyle bir uygulama yoktur. 15 günlük eğitimin sonunda ansızın 20 eğitmene yarın sınava giriyorsunuz denmesi de doğru bir uygulama değildir. 20 eğitmenden maalesef ki 4 tanesi zar zor başarılı oldu. Çünkü en başta sınava girme talebi yoktu. Bizim eğitmen belgemiz olduğundan dolayı bu uygulamanın sadece eğitimle kalacağını düşündük ve sınavdan kimsenin haberi yoktu. Kısaca eğitmen belgemiz olduğu için yapılacak müfredata uymak ve Ulaştırma Bakanın yapmış olduğu çalışmaya katılmak zorunluluğumuzdan dolayı katıldık. Biz karşı çıkmamıza rağmen bakan kendisine güvenmemizi söyledi. Ama ummadığımız dağlara kar yağdı. Bugün sektöre çok büyük darbe vuruldu. Ben birlik başkanı olarak defalarca yazılı ve sözlü bu şikâyetleri ve istekleri Sayın Ahmet Kâşif'e bildirdim."

"Motor'da 10 ders kaldırılmalı"

Şuan 10 ders motosiklet zorunluluğu olduğunu belirten Tilki, "Birkaç sivil toplum örgütünü dinleme kararı alan Bakan Ahmet Kaşif'in motosiklete 12 ders zorunluluğu getirdi. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı ve alım gücünün düştüğü ülkemizde, bunun yanında arabalarda 10 ders zorunluluğu olmasının ve motosiklette de 12 ders zorunluluğu olmasının gülünç olacağını Sayın Bakana söylememiz ve baskı yapmamız karşılığında bu sayıyı 10 düşürebildik. Ortada güzel bir müfredat vardır, Bakanlık müfettişlerine de 0 hata diye direktif verilmiştir. Hal böyleyken ben ister 2 derste ister 10 derste öğretirim. Ben inanıyorum ki 10 ders zorunluluğu koymakla ehliyetsiz motor sürücüsü sayısı artmıştır. Çünkü bin 500 TL verip motor ehliyeti almak o kadar kolay değildir, zaten alım gücü düşmüştür. 10 dersin kaldırılması ve müfettiş direktiflerinin geçerli olması, öğrencinin şoför okulları tarafından 3 ya da 4 derste motor sürüşünün öğretilip sınava konması doğru olan uygulamadır" diye konuştu.

"Artık öğrenci ehliyeti ile motor kullanılmayacak"

Motosiklet sürücülerinin daha önce öğrenci ehliyeti ile motor kullanma hakları olduğunu Kıbrıs Postası'ndan Eniz Orakcıoğlu'na anlatan Tilki, "1 Mart 2014'de durduruldu. Bu uygulama takdir edilecek bir uygulamadır. Öğrenci ehliyeti ile motor kullanılmayacak olması hem kazaların azalması yönünde iyi bir adım, hem de şoför okulları için bir avantajdır" şeklinde konuştu.

"Polis tarafından denetimler artırılmalı"

2012 yılında geçen kask takma zorunluluğu yasası ile eskiye nazaran kask takmama oranının düşük olduğunu Kıbrıs Postası'na vurgulayan Tilki, "Fazla yollarda kasksız sürücü görmesek de istisnalarda olabiliyor. Bu konuda polis tarafından denetimlerin artırılması ve polis tarafından bağışlanmaması gerekir. Bu bana göre birazda kültür meselesidir istediğin kadar ehliyet sistemini zorlaştır. İstediğin kadar şoför okullarını kısıtla veya sistem geliştir bu birazda ailenin verdiği kültüre bağlıdır. Kask ve kemer takma ve benzeri konularda çocuklara ilkokul çağlarından başlayarak, lise çağlarına kadar eğitim müfredatlarına yerleştirilip zorunlu ders olarak verilmesi gerekir. Bugün polis teşkilatımız zorluklar yaşamaktadır. Polis ekibimiz azaldı artık bunların masaya yatırılıp da devlet yetkilileri tarafından polislerimizi güçlendirecek politikalar üretmesi gerekir. Trafik konusunda polis eğer denetimleri artırırsa ben inanıyorum ki kazalar da daha asgariye düşecektir ve ölümlü motosiklet ve araç kazalarında da azalma olacağını vurguluyorum" dedi.

"1 yıllık süre zarfında herkes sınava girmeli"

Tilki, yapılan motosiklet sınavlarının bir zamanlar gülünç durumda olduğuna dikkat çekerek, "1974'ten 2014'e kadar motosiklet sınavlarına dokunulmamıştı. Geçmişte hiçbir eğitim zorunluluğu olmadığından dolayı birçok motor sürücüsünün yollarda bilinçsizce motor kullandıklarını söylemek yalan olmaz. Yine geçmiş dönemlerde ehliyeti olan her insan öğrenci ehliyeti çıkarabilir ve bu öğrenci ehliyeti ile motosiklet kullanabilirdi. Yeni müfredat geçmeden önce öğrenci ehliyeti alabilenler halen o ehliyetle motosiklet kullanabiliyor. Bu uygulamanın yeni yapılan yasayla birlikte geçmişte öğrenci ehliyeti ile motor kullananlara 1 yıllık bir süre vermeli sonrasında öğrenci ehliyetlerini tamamen yok saymalıydı. Geriye dönük yasa olmadığından dolayı da bu sürücüleri öğrenci ehliyeti ile motosiklet sürmekten maalesef ki alıkoyamıyorlar. Olması gereken 1 yıllık süre zarfında öğrenci ehliyetine sahip olanları sınava sokmak ve onlara motosiklet ehliyeti vermektir" diye konuştu.

"Alınan paralar trafik birimine aktarılmalı"

Trafiğin artık kanayan bir yaradan başlayarak kangrene dönüştüğünü belirten Tilki, "Küçük bir toplumumuz ve bu toplumda trafik bu ülkeni aynasıdır. Bugün bu halk dünyanın en pahalı seyrüseferini ve ehliyetini ödediği halde yolların ve tabelaların durumu ortadadır. Seyrüsefer ve ehliyet yenilemelerden alınan paralarına artık trafik birimine aktarılması ve yolların daha standart hale getirilmesi gerekir. Artık tüm birimler, tüm sivil toplum örgütleri ve trafikten anlayan herkes bir araya gelecek, bir ekip oluşturacak, herkesin fikir ve görüşü alınarak trafikle ilgili yapılması gerekenler kararlaştırılıp biran önce yapılacak" şeklinde konuştu.

"Yapılan hatalar düzeltilmeli"

Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, sözlerine şu şekilde son verdi, "Biz yıllardır bu ülkede bazı şeyler değişsin diye mücadele verdik. İnsanların alım gücünü düşürmek, motosiklete 10 ders getirip de şoför okullarını pasifize etmek ve denetim olmaması doğru değildir. Eylül yaşadığımız tüm bu sorunlarla ilgili de Sayın Ahmet Kaşif'le görüşme fırsatı bulursam görüşmeyi planlıyorum. Artık bıçağın kemiğe dayandığını söyleyebilirim ve artık bazı şeylerin düzelmesi için elimizden geleni yapmaya da hazırız. Gerekirse sınavları durdurup özellikle motosikletlerle ilgili yapılan hataların düzeltilmesi ve ülkenin daha iyi bir sisteme dönüştürülmesi için ne gerekirse yapmaya hazırım. Çünkü motosiklet eğitimleri ile ilgili yapılan hatanın ve elenen eğiticilerin 20 gün sonra yeniden eğitime alınarak, sınava tabi tutulacağı söylenmesine rağmen 3 aydır verilen sözün tutulmaması bizleri rahatsız etmiştir. Bakanlığa Kıbrıs Postası aracılığı ile mesaj yolluyoruz; sesimizi artık duysunlar, yapılan hataları düzeltsinler aksi takdirde biz ne gerekirse yapacağız."

"5-10 soruya cevapla ehliyet alınıyordu"

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, geçtiğimiz aylara kadar öğrenci ehliyeti alabilmek için sadece 5-10 soruya cevap vermenin yeterli olduğunu vurgulayarak, "Yolda sürüş denemesi olmadan bile bu ülkede istediği motoru sürme hakkı verilirdi. Şu an yollarda gördüğümüz sürücülerde öğrenci ehliyeti alan kişilerdir. Özellikle tecrübesi ve eğitimi olmayan gençlerinde mesleki olarak paket dağıtma işlerine girmeleri ve bu gençlerin aceleci olması ve aceleci olmaya da teşvik edilmeleri, bunun yanında cesaretin daha çok olmasından dolayı da yollarda bilinçsiz ve düzensizce motosiklet sürmelerine sebep oluyor" şeklinde konuştu.

"Kask giymeyene müsamaha gösterilmemeli"

Avcı, yanlış da olsa geçmiş uygulamalardan dolayı bu ehliyetlerin alındığını belirterek, "Bundan sonra polise görev düşmektedir. Yollarda kurallara uymadan tehlikeli sürüş yapanları ayıklama polisin görevidir. Polis eğer bu çocukları durdurup yakalamazsa ve uyarmazsa bu gençler hayatını kaybedecektir. Dolayısıyla onların hayatını kurtarmak için durdurmalı, uyarmalı ve hatta sürüşünü engellemelidir. Özellikle kask giymeyene kesinlikle müsamaha gösterilmemelidir. Trafikte kasksız ve tehlikeli sürüş yapan birçok motosiklet sürücüsüne rastlıyoruz. Bugün hangi yola çıksanız kasksız çok sayıda sürücü görme imkânınız var. Bunun sebebi de kask kullanmayan sürücülere polisin uzun zamandır ceza yazmamasından kaynaklanıyor. Polis müdürlüğü tarih vererek kasksızlara ceza yazacağını ve sürüşten men edeceğini duyursa herkes kask takacak" diye konuştu.

"Kazanılmış hak olduğundan dolayı iptal edilemiyor"

Kıbrıs Postası'na konuşan Mehmet Avcı, sözlerine şu şekilde son verdi, "Artık sözlü sınavla öğrenci ehliyeti almak ortadan kalktı. Kazanılmış hak olduğu için şu an öğrenci ehliyeti ile motosiklet sürenlerin yeniden sınava girmelerini kabul ettirmedik. Bu konu Avrupa Birliği'yle de görüştük ve AB; kazanılan hakkın sürücülerin elinden alınamayacağını, ancak kaza yaparlarsa ehliyetin iptal edilip yeniden sınava tabi tutulabileceklerini söyledi. Bunun yanında 100 puanı dolduranlar için yasayı değiştirerek gidip tekrardan eğitime tabi tutulup sınava girsin deme hakkımız var. Motosiklet sürücülerin 10 ders alarak ehliyet verme başlayalı 1 ay olduğundan dolayı yerine oturup, eğitmenlerin ve müfettişlerin bu işi doğru dürüst öğrenmesi bekliyoruz ki, yasaya yeni değişikliklerde yapılabilsin."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.