İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dr. Gürkut: "Açlık grevi çok tehlikeli!"

Dr. Gürkut: "Açlık grevi çok tehlikeli!"

Sendikaların başlatmaya hazırlandığı açlık grevine sayılı günler kala, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Gürkut uyardı: "Açlık grevi sağlıklı yaşamı tehdit eder. Kalıcı hasarlara neden olabilir, istenmeyen sonuçlar doğurabilir"…

Yayın Tarihi: 27/08/14 12:00
okuma süresi: 3 dak.
Dr. Gürkut: "Açlık grevi çok tehlikeli!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Kıbrıs Türk Tabibler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Gürkut, açlık grevine girecek sendikacılar için tıbbi önerilerde bulunarak, "Umarım ki grev, yaşamı tehdit edecek boyuta gelmez. Biz tabiblerin gözü ve kulağı eylemcilerin üzerinde olacak" dedi.

Kişilerin açlığa dayanıklılığının yaş, kilo ve cinsiyet gibi etkenlere göre değişiklik gösterebileceğini ifade eden Gürkut, hayatî sorunlar yaratabilecek olan greve girecek sendikacıların yeterli sıvı ve sıvı elektrolit alımına özen göstermeleri ve gölgede durmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Bazı sendikaların, Sayıştaylık Genelgesiyle Toplu İş Sözleşmesi'nin tamamen ortadan kaldırılacağı gerekçesiyle, 2 Eylül'de başlatacağı açlık grevi için tüm hazırlıklar tamamlanırken, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Gürkut, açlık grevine girecek sendikacılar için tıbbi önerilerde bulundu ve bazı uyarılarda bulundu.

"Hayatta kalabilmeleri için sıvı ve sıvı elektrolit şart!"

Kıbrıs Türk Tabibler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Gürkut, kronik rahatsızlığı olanların açlık grevine başlamaması gerektiğine ve greve başlayacak sendikacıların hayatta kalabilmek için usulune uygun olarak sıvı ve sıvı elektrolit alımaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

"Enerji açığı çok hızlı oluşur"

Açlık kalındığında enerji açığının çok hızlı oluştuğunu anlatan Günkut, kan şekerinin düşmesi sonucu hayati sorunların meydana gelebileceğini kaydetti.

Günkut, havanın çok sıcak olduğuna dikkati çekerek, açlık grevine girecek olan sendikacıların gölgede durmaları gerektiğini söyledi.

"Açlık grevi kalıcı hasarlara neden olabilir"

Kişilerin açlığa dayanıklılığının yaş, kilo ve cinsiyet gibi etkenlere göre değişiklik gösterebileceğini belirten Gürkut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açlık grevi sağlıklı yaşamı tehdit eder. Kalıcı hasarlara neden olabilir, istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Umarım ki grev, yaşamı tehdit edecek boyuta gelmez. Biz tabiblerin gözü ve kulağı eylemcilerin üzerinde olacak"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.