İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Erk: "Başbakanımız geçmişte verdiği sözleri tutacaktır"

Erk: “Başbakanımız geçmişte verdiği sözleri tutacaktır”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)'nun içerisinde bulunduğu sıkıntıların, meclisin açılmasının ardından süratle giderilmeye çalışılacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 27/08/14 15:33
okuma süresi: 4 dak.
Erk: “Başbakanımız geçmişte verdiği sözleri tutacaktır”
A- A A+

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Salih Sakallı başkanlığındaki BAY-SEN heyetini kabul ederek çalışanların sıkıntılarını dinledi. BRT yasasının geçmemesinden dolayı ortada bir haksızlık bulunduğunu belirten Erk, gereken katkıyı koyacaklarını açıkladı. BRT yasasının yerel seçim döneminde gündeme geldiğini ifade eden Erk, bundan dolayı yasaya çok katkı yapamadıklarını söyledi. CTP-BG'nin şimdiki Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun, Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi olduğu dönemlerde BRTK çalışanlarına bir takım sözler verdiğini ve bu sözlerin tutulması gerektiğini işaret eden Erk, "Başbakanımız geçmişte verdiği sözleri tutacaktır" dedi.

"DEVLET TARAF OLUP ÇÖZÜM ÜRETMELİ"

BRTK'nın elektriklerinin kesilmesiyle ilgili konuşan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, elektrik borçlarının bazı kamu kuruluşları ve belediyelerin de sorunu olduğunu, yıllar itibarıyla ödenmeyen elektrik borçlarının tahsilatının yapılmasının zor olduğunu ancak KIB-TEK'in de bir şekilde bu parayı alması gerektiğini ifade etti. Böyle durumlarda devletin taraf olup çözüm üretmesi gerektiğine vurgu yapan Erk, BRTK Yönetim Kurulu Başkanı'nın görev süresinin Temmuz ayının sonunda dolmuş olmasına rağmen istifa ederek ayrıldığının ileri sürüldüğünü hatırlattı. İstifaya yönelik beyanların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kutlay Erk, Yönetim Kurulu Başkanı'nın süresinin dolduğunu ve görevinin sona erdiğini hatırlattı. Hükümetin BRTK Yönetim Kurulu Başkanlığı mevkisine bir atama yapması gerektiğine dikkat çeken Erk, BRTK çalışanlarının ve kurumun özlük haklarına çözüm getirebilecek kişilerin atanması gerektiğini kaydetti. CTP-BG olarak BRTK'nın sorunlarının çözümü için gereken katkıyı ortaya koyacaklarının altını çizen Erk, ziyaret için BAY-SEN'e teşekkür etti.

SAKALLI: CTP-BG'DEN YARDIM BEKLİYORUZ

Ziyarette konuşan BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı, BRT'de geçmiş yıllardan beri süre gelen sorunlara şimdi de elektrik sorununun eklendiğini ve kurumun KIB-TEK'e olan borçlarından dolayı elektriğinin kesildiğini belirtti. Daha önce de kurumun yaşadığı sıkıntılardan dolayı CTP-BG'yi ziyaret ettiklerini hatırlatan Sakallı, yaşanan sorunları masa etrafında diyalog kurarak çözmek istediklerini ve hükümetin büyük ortağı CTP-BG'den de bu sorunların çözümü için yardım beklediklerini kaydetti.

BAY-SEN olarak üç büyük sorunu gündeme almak istediklerini ifade eden Sakallı, bunların toplu iş sözleşmesi, elektrik sorunu ve BRT'ye yapılmayan atamalar olduğuna dikkat çekti. Henüz BRT'ye bir müdür atanmadığının altını çizen Salih Sakallı, bu yüzden dolayı BRT bütçesinin geçmediğini, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile yapılan görüşmeler sonucunda Başbakanlık önüne kurdukları çadırı kaldırdıklarını anlatan Sakallı, hükümetin büyük ortağı CTP-BG'den sorunların çözümü için katkı beklediklerine vurgu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.