İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ertuğ: "Yerantopoulos'un açıklamaları vahim ve kabul edilemez"

Ertuğ: "Yerantopoulos'un açıklamaları vahim ve kabul edilemez"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yerantopoulos'un açıklamalarını eleştirdi... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/08/14 14:55
okuma süresi: 2 dak.
Ertuğ: "Yerantopoulos'un açıklamaları vahim ve kabul edilemez"
A- A A+

"Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yerantopoulos'un Güney Kıbrıs'ı ziyareti esnasında "Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununda verecek başka tavizleri olmadığını" söylemesi, devam etmekte bulunan görüşmeler süreci açısından son derece vahim ve kabul edilmez bir açıklamadır.

Her müzakere sürecinde olduğu gibi Kıbrıs görüşmelerinde de olası bir anlaşma uzlaşı ve karşılıklı fedakarlıklar gerektirir. Kıbrıs Türk tarafı ikinci safhası tamamlanmış olan mevcut sürecin üçüncü safhası olan al-ver egzersizine geçmeye hazır olduğunu defatle duyurmuştur. Bu konudaki iki en önemli engel Kıbrıs Rum tarafının yerleşmiş BM parametreleri dışına çıkması, elde edilen yakınlaşmaları kabul etmemesi ve sonuç alıcı, yapılandırılmış müzakerelerin bir gereği olan yol haritası oluşturulmasına yanaşmamasıdır.

Hal böyle iken bir Anavatan ve Garantör ülke olan Yunanistan'ın bir üst düzey yetkilisinin sanki bugüne dek herhangi bir taviz vermişler gibi "verecek tavizimiz yoktur" şeklinde konuşması, devam eden sürecin gerçeklerine ve ruhuna aykırıdır.

Sayın Yerantopoulos başka mesnetsiz iddialarda da bulunmuştur; ancak kendisiyle karşılıklı bir suçlama yarışına girmemek adına bunlara teker teker yanıt vermeyi gerekli görmüyoruz. Sadece Kıbrıs'ta utanç duyulması gereken bir husus varsa, bunun Kıbrıs Türk Halkı üzerinde 50 yılı aşkın bir süredir uygulanan insanlık dışı izolasyon ve ambargolar olduğunu Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı'na hatırlatırız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.