İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ertuğ: "Rum tarafı üçüncü safhaya geçilmesi konusunda bir takım engeller ortaya koyuyor"

Ertuğ: "Rum tarafı üçüncü safhaya geçilmesi konusunda bir takım engeller ortaya koyuyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum tarafının görüşme sürecinde üçüncü safhaya geçilmesi konusunda bir takım engeller ortaya koyduğuna işaret etti.

Yayın Tarihi: 27/08/14 17:12
okuma süresi: 2 dak.
Ertuğ: "Rum tarafı üçüncü safhaya geçilmesi konusunda bir takım engeller ortaya koyuyor"
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ertuğ bugün TRT Avaz'a Kıbrıs sorunundaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yürütülen görüşmelerin seyriyle ilgili soruya yönelik Ertuğ, devam etmekte olan sürecin üçüncü aşamasıyla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının sürece yapıcı bir tutumla yaklaştığını belirtti.

Sözcü Osman Ertuğ, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin yeni bir özel danışman atadığını ve adı geçen danışmanın sürece yeni bir ivme ve enerji katmasının beklendiğini ifade ederek, "Ancak Kıbrıs Rum tarafı üçüncü safhaya geçilmesi konusunda bir takım engeller ortaya koyuyor" dedi.

Bu engeller arasında, Kıbrıs Rum tarafının yerleşmiş BM parametrelerini ihlal etmesi, mevcut yakınlaşmaları kabul etmemesi ve sonuç alıcı ve yapılandırılmış müzakerelerin bir gereği olan yol haritası oluşturulmasını kabul etmemesi olduğunu açıklayan Ertuğ sözlerine şöyle devam etti:

"Rum tarafı bu tavrıyla çıtayı yükseltmeye çalışıyor. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kiriakos Yerantopoulos adayı ziyareti sırasında Rum tarafının verilecek başka tavizinin olmadığını söyledi. Kapsamlı bir çözüm anlaşmasının karşılıklı olarak al-ver ve uzlaşı ruhu gerektirdiğini bu noktada vurgulamak isterim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.