İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "Kimsenin galeyânına gelmem, günü gelince açıklarım"

Özersay: "Kimsenin galeyânına gelmem, günü gelince açıklarım"

Müzakereci Kudret Özersay olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisini eleştiren ve Cumhurbaşkanı Eroğlu ile aralarındaki 'güveni' sorgulayan Dışişleri Bakanı Özdil Nami'ye ilk kez bu denli sert yanıt verdi…

Yayın Tarihi: 28/08/14 11:00
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "Kimsenin galeyânına gelmem, günü gelince açıklarım"
A- A A+

Partisinin kendi adayını çıkaracağını hatırlatarak konuşan Özersay, Dışişleri Bakanı Nami'nin ünvanını dahi anmadan yaptığı sosyal medya açıklaması sonrası Kıbrıs Postası'nın "Peki, gerçekten aday olacak mısınız?" sorusuna karşılık "Kimsenin galeyânına gelmem. Günü geldiğinde açıklarım" yanıtını verdi.

Vatan MEHMET

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisini eleştiren ve Cumhurbaşkanı Eroğlu ile aralarındaki 'güveni' sorgulayan Dışişleri Bakanı Özdil Nami'ye sosyal medyadan çok sert yanıt verdi…

Özersay olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisini eleştiren Özdil Nami'ye sosyal medya ortamında çok sert yanıt verdi.

Nami'nin bu konuda duygusal davrandığını ve bu nedenle sağlıklı değerlendirme yapamadığına dikkat çekti.

Özersay "ben, işime bakıyorum, görevimin gereği ne ise onu yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim" dedi.

"Nami bu konuda sağlıklı değerlendirme yapamaz"

Özersay'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

"Nami, Cumhurbaşkanlığına aday olma ihtimalimi değerlendirip bu konuda beni eleştirmiş. Eksik olmasın…

Gün aşırı kendisini Bakanlığındaki makamında ziyaret etmememden, yürütmekte olduğumuz müzakerelere kendi beğendiği şekilde katılmasına müsaade edilmediğinden şikâyet eden, üstelik de partisi kendi adayını çıkaracak olan Nami'nin, benimle ilgili herhangi bir konuda ama özellikle bu konuda sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğini düşünmüyorum…"

"Adaylık ihtimalim dahi bu kadar rahatsız ediyorsa…"

Müzakereci Özersay, Dışişleri Bakanı Özdil Nami'yi sorumluluktan uzak, duygusal açıklama yapmakla da suçladı.

Müzakerecilik görevinin verdiği sorumlulukla hareket ettiğinin altını çizen Özersay şöyle dedi; "Dolayısıyla herkes duygusal saptamalar yapmayı bir kenara bırakıp görevinin gereği olan sorumlulukla hareket etsin. Ben Müzakerecilik görevinin verdiği sorumluluğun bilinci ile hareket ediyorum, öyle yapmaya da devam edeceğim.

Olası Cumhurbaşkanlığı adaylığım konusunda bu dönemde konuşmaktan elimden geldiğince kaçınıyor olmamın sebebi de budur. Mevcut siyasilerin bir kısmını adaylık ihtimalim bile bu kadar rahatsız ediyorsa, yarın aday olursam bakalım daha neler söyleyecekler."

"Kimsenin galeyanına gelmem"

Kıbrıs Postası'nın söz konusu sert sözleri sonrası ulaştığı Kudret Özersay, "gerçekten aday olacak mısınız?" sorusuna karşılık "kimsenin galeyânına gelmem. Günü geldiğinde açıklarım" şeklinde yanıtladı.

Bakan Nami'den 'sağlıklı değil' iddiası

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, dün basına da yansıyan açıklamalarında "temsilcisi olduğununuz bir şahsa karşı aday olduğunuzu söylemek… Bunun müzakere masasına yansıma boyutudur bizi ilgilendiren ama süreci seyredenlerin de aklını karıştıran bir ilişkidir bu. Aralarında ne kadar bir güven var? Bu soru işaretlerinin devam ettiği bir ortamda müzakereleri götürmek pek de sağlıklı değil" ifadelerini kullanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.