İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akim: "Önce hesap ver! Bu paralar nerede?"

Akim: "Önce hesap ver! Bu paralar nerede?"

"Kendi dönemlerini unutmasınlar" diyen ve UBP dönemi Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın Akıllı Sayaç İhale süreçlerine ilişkin sarf ettiği "Ben Başbakan olsam memleketi başlarına yıkarım" açıklamasına KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, "bu kurum Tatar döneminde 176 Milyon eksiye gitti. Bu milyonları ne yaptılar? Bu kurumda kayıp araç bile var. Önce bunun hesabını versinler" dedi.

Yayın Tarihi: 28/08/14 16:25
okuma süresi: 3 dak.
Akim: "Önce hesap ver! Bu paralar nerede?"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Elektrik Kurumunda Akıllı Sayaç ihalesi ve süreçleriyle ilgili polemikler sürüyor.

"Kendi dönemlerini unutmasınlar" diyen ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) dönemi Maliye Bakanı Ersin Tatar'a seslenen KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, "bu kurum Tatar döneminde 176 Milyon eksiye gitti. Bu milyonları ne yaptılar? Bu kurumda eksik, kayıp araç bile var. Bunun hesabını versinler" dedi.

Katıldığı bir TV programında konuşan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, eski Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın geçtiğimiz günlerde yine bir TV programında sarf ettiği "Ben Başbakan olsam memleketi başlarına yıkarım" beyanatına sert çıktı.

"Akıllı Sayaç İhalesi'nde yaşananlara Başbakan Yorgancıoğlu'nun sessiz kalmasına anlam veremediği, günün sonunda ihale iptal edildiğini, iptal edilmeseydi Sayıştay raporlarına rağmen 'ihale alınacaktır' duruşlarında çok kötü kokular geliyordu" açıklaması yapan Tatar, "Ben Başbakan olsam memleketi başlarına yıkarım" demiş ve geçtiğimiz gün eski El-Sen Başkanı Tuluğ Kalyoncu'dan Tatar'a çok sert cevap gelmişti.

Kalyoncu sosyal medya hesabından verdiği cevapta; "Sn. Ersin Tatar ile birlikte ayni kabinede görev yapan Kıb-Tek'ten sorumlu bakan Sn. Sunat Atun, o dönemde ihtiyaç duyulan yaklaşık 100 bin adet sayacı 6 Nisan 2011 tarihinde ihalesiz olarak Turkcell'den alma girişimi karşısında Sendika olayı kamuoyu ile paylaşıp karşı çıkarken Sn. Tatar nerede idi acaba?" şeklinde sormuş ve "Sendika üyelerinin borçtan dolayı Maliye Bakanlık binasının elektriklerini kesmeye gittiğinde karşısına polis gücü çıkaran, maliyenin o dönem Kıb-Tek'e olan 59 milyon TL borcunu inkâr ettikten sonra Kurum'un aynı miktarda alacağı olduğunu daha sonra Bakanlar Kurulu'nda onaylayan ancak borcu ödemeyen de yine Sn. Ersin Tatar değil miydi?" diyerek "Ayıp yahu! Toplumu ahmak yerine koyan kuzu kılığına girmiş kurt gibisiniz" ifadelerini kullanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.