İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti!

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti!

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı. Usül tartışması talepleri TBMM Başkanı Cemil Çicek tarafından reddedilen CHP'li milletvekilleri Meclis'i terk etti.

Yayın Tarihi: 28/08/14 16:14
okuma süresi: 2 dak.
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti!
A- A A+

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, görevi bugün Abdullah Gül'den devralıyor.

İlk tören Meclis'te yapılıyor. Subayevleri'ndeki konutundan çıkan Erdoğan uzun bir konvoy eşliğinde TBMM'ye gitti.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından karşılanan Erdoğan, Meclis girişinde tören kıtasını selamladı.

ÇİÇEK, ERDOĞAN'A MAZBATASINI SUNDU

Halkın oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten mazbatasını aldıktan sonra yemin etti.

İkinci tören ise öğleden sonra Köşk'te gerçekleştirilecek.

Saat 13.30 sularında Cumhurbaşkanlığına bağlı kapalı forslu bir makam aracı Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Meclis'teki yemin törenine götürdü. Ancak resmi devir teslim töreni henüz gerçekleşmediği için aracın forsu kapalı durumda.

Erdoğan, Meclis'teki yemin töreninin ardından ise Anıtkabir'i ziyaret edecek. Öğleden sonra da Köşk'te devir teslim töreni gerçekleştirilecek.

Bu arada Erdoğan'ın koruma ekibi de değişmeye başladı. Cumhurbaşkanlığına bağlı eskort ekipleri Erdoğan çiftinin evine geldi.

Normalde Başbakan Erdoğan'ın koruma aracında sağ ön koltukta koruma müdürü otururdu. Bugünden itibaren ise o koltukta Cumhurbaşkanlığı Başyaveri oturuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.