İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bay-Sen, BRTK önünde eylem yaptı!

Bay-Sen, BRTK önünde eylem yaptı!

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) çalışanlarının örgütlü bulunduğu BAY-SEN, toplu iş sözleşmesi maddeleri uygulanmadığı gerekçesiyle BRT önünde eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 28/08/14 16:14
okuma süresi: 4 dak.
Bay-Sen, BRTK önünde eylem yaptı!
A- A A+

Eyleme, HÜR-İŞ ve KAMU-İŞ de destek verdi.

SAKALLI: "SÖZÜN SENET OLMASI GEREKİR"

BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı eylem sırasında basına yaptığı açıklamada, son zamanlarda BRT ile ilgili kamuoyunda bir bilgi kirliliğinin hakim olduğunu ifade ederek, BAY-SEN yetkililerine her an ulaşılarak gerçek ve doğru bilgilerin alınabileceğini söyledi.

Sakallı BRT'nin, elektrik sorunları, toplu sözleşme maddelerine uyulmaması ve çalışanların haklarını alamaması sorunlarıyla karşı karşıya bulunduğunu anlatarak, sözün aslında senet olması gerekirken bugüne dek siyasilerin verdiği hiçbir sözün yerine getirilmediğini kaydetti.

2009 yılından sonra verilen sözler ve atılan imzaların hiçbirinin gereğinin yerine getirilmediğini savunan Sakallı, artık siyasilere güvenlerinin kalmadığını, çağdaş bir yasanın halen çıkarılmadığını ifade etti.

BAY-SEN olarak iyi niyet ve uzlaşı çerçevesinde masada olmayı tercih ettiklerini kaydeden Sakallı, emekli çıkacak BRT çalışanlarına ikramiyelerinin ödenecek olmasının sevindirici bir haber olmakla birlikte bunun yetersiz olduğunu, ayrıca toplu iş sözleşmesi maddelerinin hayata geçmesini istediklerini belirtti.

Sakallı, 2011 yılından sonra işe girenlerin bayramlık ödeneklerinin verilmediğini söyleyerek, emekten yana olan bir partinin iktidarında bunların olmaması gerektiğini kaydetti.

LATİFOĞLU: "TASARILAR RAFLARDA KALDI"

HÜR-İŞ Başkanı Yakup Latifoğlu da, BRT'nin bir yılı aşkın süredir mali sorunlarla boğuştuğunu söyleyerek, talep edilen yasa değişikliklerinin gerçekleşmediğini, hazırlanan tasarıların da raflarda kaldığını belirtti.

BRT'de toplu iş sözleşmesinin uygulanmamasının bardağı taşıran son damla olduğunun altını çizen Latifoğlu, emekli olacaklar için sevindirici haberler olmasının yanında, çalışanların hakları ve ek ödeneklerinin de verilmesi gerektiğini kaydetti.

Maliye Bakanlığı'nın "kaynak yok" diyerek BRT'yi mağdur etmesine anlam veremediklerini söyleyen Latifoğlu, çalışanlara iş güvencesi ve haklarının verilmesi için kaynağın var olduğunu, sadece BRT vasıtasıyla elde edilen gelirlerin BRT'ye gelmesi için hükümetin irade göstermesi gerektiğini söyledi.

Yakup Latifoğlu, BRT'de suların durulabilmesinin ancak iş güvencesi ve kazanımların ödenmesiyle mümkün olacağını söyleyerek, iş barışının sağlanmaması halinde daha şiddetli eylemlerin gündeme geleceğini ifade etti.

KURT: "ÇALIŞANLAR ASALAK OLARAK GÖRÜLMEMELİ"

BAY-SEN'in BRTK Yönetim Kurulu'ndaki temsilcisi Osman Kurt ise, BRT Yasası'nın en son 1993'te revize edildiğini kaydederek, 24 saat üzerinden kesintisiz yayın yapan, polisin iletişiminde, gemilerin radyo frekanslarıyla haberleşmelerinde önemli görevleri bulunan kurumun çalışanlarının "devlet bütçesini tüketen asalaklar" olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Kurt, her koşul ve ortamda 24 saat vardiya yapan çalışanlara vardiya tahsisatlarının "bütçe yetersiz" denilerek ödenmemesini eleştirdi.

Kurt, BRT hakkında bilgi kirliliği oluştuğunu ve kendilerinin sendika olarak kafalarda karışıklık yaratan sorulara her zaman cevap vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.