İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bakanlar Kurulu'nda tarım ve hayvancılık konularında 4 karar alındı

Bakanlar Kurulu'nda tarım ve hayvancılık konularında 4 karar alındı

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında tarım ve hayvancılık konularında dört karar alındı. Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Yayın Tarihi: 28/08/14 17:40
okuma süresi: 2 dak.
Bakanlar Kurulu'nda tarım ve hayvancılık konularında 4 karar alındı
A- A A+

Bu sabah saat 11.30'da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan ve saat 16.00'da tamamlanan Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu açıkladı.

Sennaroğlu'nun Bakanlar Kurulu'nda dört başlıkta aldığı prensip kararları şöyle ifade etti:

"2013 -2014 üretim yılında tahıl ve yem bitkisi üretimi yapan üreticiler Genel Tarım Sigortası'na beyan yapmayanlar için 1-5 Eylül tarihlerinde kadar ek beyan yapabilecek.

2013- 2014 üretim yılında kuraklık kapsamına alınmayan yaklaşık 80 bin dönüm arazide verim kaybı için dönüm başına 20 TL ödenek verilmesi.

Küçükbaş hayvan üreticilerine Eylül ayından itibaren yaklaşık 6 ay süreyle düşük faizli yemlik arpa kredisi verilmesi.

Küçükbaş hayvan üreticilerinin Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'nda biriken toplam 5 milyon 221 bin 859 TL olan ödenmemiş borçlarının 1 yıl süreyle sıfır fazili olarak ertelenmesi."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.