İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı, 'umut' oldu

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı, 'umut' oldu

Dışişleri Bakanlığı görevi nedeniyle Kıbrıs Türk siyasetinin 'Kıbrıs Sorunu' özelinde çok iyi bildiği bir isim olan yeni Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyen mecliste temsil edilen siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs Sorununa işaret ettiler…

Yayın Tarihi: 29/08/14 07:55
okuma süresi: 4 dak.
Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı, 'umut' oldu
A- A A+
  • TDP Başkanı Özyiğit: "Ortak Açıklama'nın Türk tarafınca kabulünü sağladı. Umarız katkıları sürecek"

  • UBP Başkanı Özgürgün: "Sayısız toplantıda bulunduğumuz Davutoğlu, Kıbrıs konusuna hâkimiyetiyle tanıyoruz"

  • DP-UG Dış İlişkiler Sekreteri Kotak: "Kıbrıs Sorununu çok iyi bilen Davutoğlu'nun Başbakanlığı mutluluk verici"

  • CTP-BG Genel Sekreteri Erk: "Müzakere masasında tarafları cesaretlendirmesini bekliyoruz"

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevi nedeniyle Kıbrıs Türk siyasetinin 'Kıbrıs Sorunu' özelinde çok iyi bildiği bir isim olan Yeni Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyen mecliste temsil edilen siyasi parti temsilcileri Kıbrıs Sorununa işaret ettiler…

Kıbrıs Postası'na değerlendiren siyasi parti genel başkanları ve temsilcileri Davutoğlu

TDP Başkanı Özyiğit: "Ortak Açıklama'nın Türk tarafınca kabulünü sağladı"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit, Davutoğlu'nun Kıbrıs'ta yeni müzakere sürecinin esası olan Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklama'nın en önemli mimarlarından biri olduğunu kaydederek Türk Tarafının açıklamayı "kabulünde" belirleyici olduğunu ifade ederek, "umarım sürece olumlu katkıları sürecektir…" dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün: "Kıbrıs konusuna hâkimiyetiyle tanıyoruz"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkanı Hüseyin Özgürgün ise "Özelde Ak Parti, genelde Anavatan Türkiye'ye hayırlı olsun. Uzun süre birlikte Dışişleri Bakanlığı yaptığımız Davutoğlu ile Kıbrıs konusunda birlikte sayısız toplantı yaptık. Yani konuya çok hâkim ve bilgili bir başbakan olarak başlama avantajı var…" değerlendirmesi yaptı.

UBP Diş-ilişkiler sorumlusu Ertuğruloğlu: "Olsa olsa yöntem değişir, ana politika değişmez"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Diş-ilişkiler sorumlusu Tahsin Ertuğruloğlu da, Davutoğlu'nun Başbakanlığı ile Türkiye'nin mevcut Kıbrıs Politikasında bir değişim olmayacağını çünkü Türkiye'nin ciddi bir devlet olduğunu bu nedenle de sadece kişilere yaslanan bilhassa dış politikada değişimlerin olmayacağını söyledi.

Ertuğruloğlu, Davutoğlu'nun Başbakanlığı ile Kıbrıs'ta olsa olsa yöntem değişir şeklinde ekledi.

DP-UG Dış İlişkiler Sekreteri Kotak: "Başbakanlığı Mutluluk verici"

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Dış İlişkiler Sekreteri Serhat Kotak "Kıbrıs Sorununu bu denli iyi bilen ve bize daima destek olan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'de Başbakan olması bizler için elbette mutluluk verici…" değerlendirmesini yaptı.

CTP-BG Genel Sekreteri Erk: "Müzakere masasında tarafları cesaretlendirmesini bekliyoruz"

"Davutoğlu'nun müzakere masasında tarafları cesaretlendirmesini bekliyoruz" diyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk ise, başarı diledi ve Davutoğlu'nun Başbakanlığının Kıbrıslı Türkleri "ekonomik ilişkiler ve Kıbrıs Sorunu" bağlamında bilhassa ilgilendirdiğini kaydederek "elbette Kıbrıs Sorunu müzakere masasında çözülecektir ancak muhakkak Türkiye, Kıbrıs Sorununun önemli aktörüdür. Kıbrıs Sorununda deneyimli ve Türkiye-Yunanistan sorununda da birikimli olan Davutoğlu'na başarı diliyoruz ve Kıbrıs'ta müzakere masaında tarafları cesaretlendirmesini bekliyoruz.

Ayrıca yeni Türkiye Başbakanı Davutoğlu'nun Türkiye ile ekonomik ilişkiler anlamında da ülkemiz ekonomisinin açılması, pazar faaliyetlerine açılması/açılabilmesi için de programlara desteğini de umuyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.