İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Açlık grevinde dönüm noktası; bugün sonuç alınması bekleniyor

Açlık grevinde dönüm noktası; bugün sonuç alınması bekleniyor

Açlık grevine sayılı günler kala, Hükümet, sendikaları açlık grevi noktasına kadar getiren koşulları ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Kıbrıs Postası'na konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, konunun dünkü Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını ve Sayıştaylık tarafından dağıtılan genelge ile ortaya çıkan anomalileri ortadan kaldırmak için Yetkili bir merci tarafından ilgili kurumlara yazı gönderileceğini ifade ederek "Bu konunun bugün sonuçlanacağını düşünüyorum" dedi. Öte yandan, bu sabah DEV-İŞ ile Gürpınar'ın konuyu görüşmek için biraraya geldiği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 29/08/14 11:24
okuma süresi: 2 dak.
Açlık grevinde dönüm noktası; bugün sonuç alınması bekleniyor
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Sayıştaylık genelgesiyle Toplu İş Sözleşmesi'nin tamamen ortadan kaldırılmak istendiği gerekçesiyle, sendikaların 2 Eylül'de başlatmaya hazırlandığı açlık grevine 3 gün kala, Hükümet harekete geçti.

Açlık grevi kararında başı çeken sendikalardan DEV-İŞ'in geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Gürpınar ile görüştüğü ve bu görüşmede grevi askıya almak için hükümetten taleplerini aktardıkları biliniyor.

BAKAN İLE SENDİKA BU SABAH GÖRÜŞTÜ

Sendikaların talebi; Toplu İş Sözleşmesi hakkına müdahale eden "Göç Yasası"nda değişiklik yapılması ancak bunun öncesinde, Meclis'in açılması beklenmeden, Kanun Gücünde Kararname çıkarılarak veya Başbakanlık veya yetkili bir merciden ilgili kurumlara yazılacak bir yazı ile yürürlükte olan toplu sözleşmelerin uygulanmasının sağlanması iken, bu sabah DEV-İŞ ile Gürpınar'ın konuyu görüşmek için yeniden biraraya geldiği öğrenildi.

GÜRPINAR: "BUGÜN SONUÇ ALACAĞIMIZI UMUYORUM"

Kıbrıs Postası'na konuşan Gürpınar, konunun dünkü Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını anlatarak, sorunun bugün çözüleceği sinyalini verdi.

Gürpınar, "Bakanlar Kurulu'nda konu ele alındı. Bakanlığımız veya Başbakanlık tarafından ilgili kurumlara yürürlükte olan toplu sözleşmelerin uygulanması için bir yazı gönderilecek, bugün sonuç alacağımızı umuyorum" dedi.

SEYİS: "YAZI GÖNDERİLİRSE AÇLIK GREVİNİ ASKIYA ALIRIZ"

DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis ise, Bakan Gürpınar ile bu sabah görüştüklerini kaydederek, Bakan'ın kendilerine talep ettikleri yazının bugün ilgili kurumlara gönderileceğini söylediğini ifade etti.

Seyis, "Bu yazının bugün gönderilmesi halinde, yeni bir açıklama yaparak 2 Eylül'de başlatacağımız açlık grevini askıya alırız, gönderilmemesi halinde ise açlık grevi kararımız sürüyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.