İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

DEV-İŞ başardı, açlık grevi askıya alındı!

DEV-İŞ başardı, açlık grevi askıya alındı!

Sendikaların 2 Eylül'de başlatmaya hazırlandığı açlık grevine 3 gün kala Çalışma Bakanlığı harekete geçerek, sendikaları açlık grevi noktasına kadar getiren koşulları ortadan kaldıracak yazıyı ilgili kurumlara gönderdi, grev askıya alındı... DEV-İŞ, açıklamasında "Bu gün varılan sonuç, Toplu iş sözleşmeleri ile çalışma yaşamında yerini alan çalışanlarımıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Yayın Tarihi: 30/08/14 07:00
okuma süresi: 5 dak.
DEV-İŞ başardı, açlık grevi askıya alındı!
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

DEV-İŞ yaptığı açıklama ile, örgütlülüğü yok eden, sendikalanmayı ortadan kaldırma anlamında olup Toplu iş Sözleşmesinin pazarlık ilkesinin ortadan kaldırılmasına karşı DEV-İŞ'in başlattığı mücadele bu gün Çalışma Bakanlığının da katkısı ile olumlu bir noktaya ulaştığını duyurarak, "Gelinen bu aşama, Açlık Grevi kararı alma nedenlerimizi ortadan kaldırıyor. Bu çerçevede 2 Eylül'de başlayacağını duyurduğumuz açlık grevi kararımız, amacımıza ulaştığımız nedeni ile askıya alınmıştır" ifadelerine yer verdi.

Seyis'ten Kıbrıs Postası'na özel teşekkür...

Öte yandan, gazetemize yaptığı açıklamada, Kıbrıs Postası ailesine özel olarak teşekkür eden DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis, "Bu süreçteki kampanayaya başladığımızda Kıbrıs Postası ailece bizlere inandı. Bu inançla ve verdiğiniz ciddi bir destekle, bu sonuca ulaşmamızda bizlere önemli bir katkı koydunuz. Kıbrıs Postası'na da ayrıca çok teşekkür ederim" dedi.

"DEV-İŞ'in başlattığı mücadele Çalışma Bakanlığının da katkısı ile olumlu bir noktaya ulaştı"

DEV-İŞ'in açıklamasının tam metni şöyle:

"Örgütlülüğü yok eden, sendikalanmayı ortadan kaldırma anlamında olup Toplu iş Sözleşmesinin pazarlık ilkesinin ortadan kaldırılmasına karşı DEV-İŞ'in başlattığı mücadele bu gün Çalışma Bakanlığının da bizlerle karşılıklı anlayış çerçevesinde katkısı ile olumlu bir noktaya ulaştı."

"Medya, haklı taleplerimizin kamuoyu tarafından anlaşılmasına önemli bir katkı sağladı"

"Bilindiği üzere bu sorunun ortadan kalkmasına kadar 2 Eylül'de süresiz açlık grevi başlatma kararı almıştık. Aldığımız karar 15 gün gibi sürede tüm sendikalarımız ve ciddi şekilde kamuoyu tarafından desteklenmiştir. Bu bağlamda medyamızın büyük bölümü de konuya duyarlı davrandı ve haklı taleplerimizin kamuoyu tarafından anlaşılmasına önemli bir katkı sağladılar.

13 Ağustos'ta alınan kararın 20 gün sonra 2 Eylül'de uygulanmak üzere alınmış olma nedeni hem bu konuda kamuoyunu bilgilendirme ve hem de bir diyalog başlatıp sonuç alınmasına iyi niyetle katkı sağlama amacı taşımakta idi. Bu sabırlı tavrımızın da gelinen noktaya katkı sağladığı aşikardır."

"Bakan, bizlerle ayni düşünceyi paylaşıp çözüm için iyi niyet gösterdi"

"Bu çerçevede, Sn. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile defalarca görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle Sn. Bakanın da konu hakkında bizlerle ayni düşünceyi paylaşıp çözüm için iyi niyetli çalışması sonucunda bu gün bu sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı."

"Dağıtımını gerçekleşen yazı ile toplu sözleşmelerimiz yeniden güvence altına alınıyor"

"Bu gün hükümetin ilgili işyerlerine dağıtımını gerçekleştirdiği yazı ile toplu sözleşmelerimiz yeniden güvence altına alınıyor ve takip eden günlerde ise toplu sözleşmelere müdahale eder nitelikte olup İş Yasamıza, Toplu Sözleşme Yasamıza ve Uluslararası anlaşma niteliğindeki 98 sayılı İLO sözleşmesine aykırı yasa hükümlerinin düzeltilmesi hükümet tarafından gerçekleştirileceği beyan ediliyor."

"Açlık Grevimiz Askıya Alındı"

"Gelinen bu aşama, Açlık Grevi kararı alma nedenlerimizi ortadan kaldırıyor. Bu çerçevede 2 Eylül'de başlayacağını duyurduğumuz açlık grevi kararımız, amacımıza ulaştığımız nedeni ile askıya alınmıştır.

Kamuoyumuz, sendikalarımız, demoktatik tüm örgütlerimiz ve duyarlı basınımızla birlikte sürdürdüğümüz bu kampanya Çalışma Bakanlığının da katkısı ile hep birlikte bir Demokrasi ve İnsan Hakları mücadelesini başarıya ulaştırabilmenin yolunu açmıştır. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz."

"Daha Geçmemiz Gereken Çok Sınav Var"

"Ancak bilinmelidir ki daha geçmemiz gereken çok sınavlar var. Ortadan kalkması gereken ucube göç yasasının bütünü ve antidemokratik uygulamalar için de anlaşılır argümanlar ve geçerli yöntemler ile ortak mücadeleyi yükseltmeliyiz. Mevcut Toplu İş Sözleşmelerinin Uygulanmasının ise takipcisi olmaya devam edeceğiz."

"Çalışanlara hayırlı olsun, işçilerimizin Yolu Açık Olsun"

"Bu gün varılan sonuç, Toplu iş sözleşmeleri ile çalışma yaşamında yerini alan çalışanlarımıza hayırlı olsun. İşçilerimizin Yolu Açık Olsun."

Mehmet Seyis

Gn. Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.