İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kaşif: "Fiber optik hattı çalışmalarında sadece kazı izni verdik"

Kaşif: "Fiber optik hattı çalışmalarında sadece kazı izni verdik"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, son günlerde gündemde olan fiber optik hattı çalışmaları konusunda, Bakanlık olarak verdikleri iznin GSM operatörleriyle 2008 yılında imzalanan Lisans Devir Sözleşmesi gereği yapılacak altyapı çalışmaları için kazı izni olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 29/08/14 17:12
okuma süresi: 2 dak.
Kaşif: "Fiber optik hattı çalışmalarında sadece kazı izni verdik"
A- A A+

Kaşif, bugün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili uzun süredir tartışmalar yaşandığına işaret ederek, "İnsanlarımızın haberleşmedeki en doğal haklarını engellememiz mümkün değil" diye konuştu.

GSM operatörleri adada hizmet vermeye başladıktan ve 2008'de lisans devri yapıldığından beri haberleşmenin büyük bir kısmının özel şirketlere devredildiğini kaydeden Kaşif, devletin vergilerini aldığı için bundan herhangi bir kaybı olmadığını ifade etti.

Gazimağusa- Değirmenlik kavşağı arasındaki yola fiber optik hattı döşenmesi hakkının 2008'de imzalanan Lisans Devir Sözleşmesi'yle verildiğini anlatan Kaşif, bakanlığın, bu altyapı çalışmaları için gerekli kazı iznini verdiğine işaret etti.

Kaşif, yapılacak işlemin iki ana çanağın fiber optikle birbirine bağlanması olduğunu söyledi.

"Bu hatların yanına Telefon Dairesi için boru atılacağını ve Telefon Dairesi'ne 2 per (tel çifti) tahsis edileceğini" dile getiren Kaşif, bunun Telefon Dairesi'nin vereceği hizmetlere herhangi bir etkisi olmayacağını ifade etti.

Kaşif, bu hattın çekilmemesi halinde Mesarya'ya 5'er çanak dikilmesi gerektiğini anlatarak, "elektromanyetik alan yaratılmaması açısından keşke tüm çanaklar yer altına inse" şeklinde konuştu.

Kaşif, Telefon Dairesi'nin ayakta kalması ve orada çalışanların huzur içinde olması için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.