İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gürpınar: "Asgari Ücret konusunda zemin yoklaması yapılıyor"

Gürpınar: "Asgari Ücret konusunda zemin yoklaması yapılıyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar BRT'ye Dev-İş ile varılan uzlaşının detaylarını anlattı…

Yayın Tarihi: 30/08/14 09:30
okuma süresi: 2 dak.
Gürpınar: "Asgari Ücret konusunda zemin yoklaması yapılıyor"
A- A A+

Gürpınar, "Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan, ödeneklerin ödenmemesiyle ilgili bir sıkıntı vardı. Yasada bazı kurallar olmasına rağmen, Temmuz 2014'teki Sayıştay genelgesine kadar ödenmeye devam edilmişti. Sayıştay genelgesi çıkınca, bir kısım belediye ödemeye devam etti, bir kısmı ödemedi. Çelişkili bir durum oldu" dedi.

Sorunun çözümü için yasa tadilatına gerek duyulduğunu vurgulayan Bakan Gürpınar, iyi niyetle gayet ortaya koyduklarını belirtti ve "sendika yetkilileri ile sürekli temas halinde olduk ve bu çerçevede gelinen noktadan ben de son derece memnunum" dedi.

Yasa değişikliğini meclise sevk ederek yürürlüğe girmesini hedeflediklerini belirten Gürpınbar, şu an için ödenmeyen ödeneklerin ödenmesini ve toplu sözleşme hükümlerine uyulmasını sağladıklarını ifade etti.

Gürpınar Asgari ücret konusunda ise şöyle konuştu:

"Yaşanan tıkanıklığın giderilmesi için zemin yoklaması yapılıyor taraflar arasında Uygun nokta yakalanırsa çağrı gerçekleştirip o sorunu da çözeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.