İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

İnce av yarın başlıyor

İnce av yarın başlıyor

İkinci İnce Av yarın başlıyor. Avcılar, 31 Ağustos, 7 ve 14 Eylül olmak üzere toplam 3 gün üveyik, yaban güvercini, fassa, karga ve saksağan avlayabilecek.

Yayın Tarihi: 30/08/14 13:43
okuma süresi: 5 dak.
İnce av yarın başlıyor
A- A A+

İnce av süresince, en çok sekiz adeti fassa olmak üzere toplam 40 kuşun üzerinde av vurulması yasak.

Avlanma esnasında telefon ve elektrik kabloları ile trafik işaretlerine ve bilgi verici levhaların korunmasına ve av faaliyeti ile ilgili uyulması gereken kurallara azami dikkat gösterilmesi de istendi.

Baraj ve göletlerden en az 500 (beşyüz) metre, meskun mahalden en az 200 (ikiyüz) metre uzakta, güneşin doğuşu ve batışı arasında avlanılabilecek.

II. İnce avda beraberinde köpek ile av faaliyetinde bulunulması yasak. Tüfeklerin araçlarda araçların bagajlarında kırık olarak bulundurulması gerekir. Tel, tuzak, kapan, file, ökse ve ses bandı veya sesi çıkaran bir alet veya cep telefonu kullanılması yasak.

AVLANMAYA YASAK BÖLGELER

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sürekli Av Koruma Bölgeleri'nin yanı sıra şu bölgeler avlanmaya kapalı olacak:

1.Av haritasının 1, 2, 3, 5, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30, 34, 35, 36, 37, 38,41,42,43,44,46,47,51,52, 53 ve 56 Numaralı Av Bölgeleri.

2.Karpaz anayolunu İskele'ye bağlayan iki bağlantı yolu (Karpaz anayolu – İskele ile Bahçeler – İskele yolu arasında kalan bölge) yani Granel Otel'den İskele'ye giden yolun doğusu.

3.Bafra Tatil Köyü'nün çevresindeki üçgen bölge (10 nolu av bölgesinin doğu sınırı ile Bafra köyünden denize kadar giden toprak yol arasında kalan üçgen bölge.

4.Mevcut av haritasında kırmızı renkle belirlenmiş Sürekli Av Koruma Bölgeleri dışında askeri bölgeler ile Mehmetçik köyü girişinde bulunan gölün 500 metre çevresi ile yerleşim yerlerinin 200 metre çevresi.

5.İskele bölgesinde bulunan ve 16 nolu av bölgesi içerisinde kalan bölge (İskele'den başlayarak İskele-Topçuköy asfalt yolu boyunca Topçuköy'e, oradan asfalt yolu takip ederek İskele'deki başlangıç noktası içerisinde kalan bölge).

6.20 No'lu Av Bölgesi içinde bulunan, Geçitkale'den Tatlısu'ya giden eski yoldan Tatlısu Çınarlı'ya dönen yol kavşağından Çınarlı istikametine 1.5 km'lik yolun batı kısmı ve sınırları dere yatağı ile çevrili bölge.

7.Yedi numaralı avlanma bölgesinde bulunan, balıkçı barınağından başlayarak kuzeye doğru giden toprak yolun doğusunda bulunan ev ile birleşen kavşakta Yeşilköy istikametine doğru yönünde giden toprak yolun kuzey sahili takip eden denize en yakın toprak yol yaklaşık 4 km gittikten sonra denize en yakın noktasında kalan bölgenin denize bakan kısmı.

8.40 nolu Av Bölgesinde, Girne – Değirmenlik yolunun Ozanköy'e ayrılan yerden Ozanköy'e, oradan köyün doğusundan toprak yol boyunca Çatalköy'e, oradan Çatalköy içerisinden geçip doğu istikametinden Girne – Değirmenlik yoluna, oradan başlangıç noktasına kadar olan bölge.

9.Girne İlçesinde bulunan ve 39 nolu Av bölgesi içerisinde kalan "Korineum" Golf Sahası'nın 300 metre çevresi.

10.Güzelyurt-Kalkanlı-Yayla bölgelerinde 50 nolu av bölgesinde; Cypruvex'in karşısı batıya giden toprak yolu takiben Kandulu çiftliği toprak yolu, oradan bir kilometre batıya giden toprak yolu takip ederek sola dönen toprak yolun güney batısını 300m takip ederek sağa batıya dönen toprak yolu stabilize toprak yolun bir kilometre uzunluğu, buradan güney batıya dönerek çöplük yolu sağa asvalt yolu takiben Kara Ramadan diye bilinen mandralar bölgesine, oradan sola dönen toprak yolu takiben gaminiler bölgesinde sağa batıya dönen toprak yolu oradan da asvalt yolu takiben 500 m gittikten sonar Yayla arıtma tesisine giden toprak yol, oradan güneye dönen ve Yayla köyüne çıkan toprak yol. O.D.T.Ü. çemberinden sola batıya giden toprak yolu takiben Güzelyurt Avcılık Atıcılık Birliği Atış Poligonuna oradan batıya giden Güzelyurt çöplük yolu içinde kalan bölge.

11.39 ve 40 no'lu av bölgeleri içerisinde kalan ve 15 Temmuz 2012 tarihinde Değirmenlik taşocakları bölgesinde meydana gelen yangın sonucu zarar gören ormanlık alan.

12.Girne İlçesinde bulunan ve 39 nolu Av bölgesi içerisinde bulunan Karaağaç köyünün altında sahile inen yolun sol tarafı (batı tarafı) ana yola kadar olan bölge ve Tuncay Restorant'dan köye çıkan toprak yolun sol tarafından (doğu tarafı) köye kadar olan bölge.

13.53 numaralı av bölgesinin denize bakan kısmı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.