İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

ÇETKODER'in 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

ÇETKODER'in 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile açıklama ve proğram bildirimi yayınladı.

Yayın Tarihi: 30/08/14 13:42
okuma süresi: 3 dak.
ÇETKODER'in 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması
A- A A+

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, bildirisinde şunları kaydetti:

"Bugünden başlayarak, yarın, Ülkemizin dört bir yanında, değişik kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri, 1 Eylül Dünya Barış gününü anacak ve çeşitli söylemlerle kutlamaya çalışacağız. Kuru kuruya yapılan anma ve söylemlerin toplumsal barışa, toplumsal kalkınmaya, toplumsal uzlaşıya katkısı yoktur, olmamıştır. Bu tür tüm dünya milletleri için anlam taşıyan önemli günlerde ilgili ve yetkili makamlarda oturanların daha farklı çalışmaları, ortaya bir eser koymaları gerekir. Özellikle Siyaset ilmiyle uğraşan ve TBMM de bulunanların tamamının yaptığı söylemlerin daha akılcı, kalıcı olması gerekir. Her sene demokrasinin cicili bicili lafları ile süsleyip bir demeç verip kenara çekiliyorlar. Barış adına yapılan ciddi bir çalışma yok. Yada Barışın yaşaması için bir etkinlik yok.

Ülkemizin sınır komşuları içinde Suriye, Irak başta olmak üzere brçok ülkede kanlar akıyor, kadınlar, çocuklar acımasızca katlediliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde Kafa kesmeler, infaz görüntüleri yer alıyor. Suriye de akan kandan dolayı ülkemize sığınan milyonların durumu ortada. Irakta yaşananlar üzüntü verici. İsrail'in Gazzeye saldırısı artık son bulmalı. Iraktaki Türkmenler, Ezidiler, Alevi ve Şiiler, Araplar, Filistinller'in çektiği çileler başta olmak üzere, tüm dünyadaki savaşların sona ermesi, kanların dökülmemesi için Dünya milletlerinin el ele vermesi gerekir. Bunun için ise savaş dili değil, barış dilinin ruhumuza yerleşmesi gerekir. Savaşçı değil, barışçı bir yaklaşımla ve üslupla meseleleri ele almalıyız. Kışkırtıcı değil, uzlaştırıcı olmalıyız. Kin ve nefret değil, sevgi ve saygı tohumları saçmalıyız"

Bu duygu ve düşüncelerimizi dile getirdikten sonra Yarın Kutlamaya başlayacağımız 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla Gönüllülerimizin bulunduğu 81 il 957 ilçedeki kardeşlerimizin temsilcilerinin katılımı ile bulunduğumuz bölgelerdeki şehitliklerin temizlik ve bakımını yapacağız. 81 il 957 ilçe merkezinde birer meşe fidesini tüm dünya milletleri için "Barış ve kardeşlik" adına toprakla buluşturacağız. İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Bursa, Kayseri, Adana, Mersin illerimizden 5 er kişilik gönüllülerimiz ile meydana gelen 40 kişinin imzası ile Birleşmiş Milletler (BM)'e 'Birleşmiş Milletlerin amaç ve ilkelerine uygun biçimde barış ve güvenliği korumaları' amacıyla bildirge yayınlanmış, silahsızlanma ve savaşın durdurulması, kanların dökülmemesi için kendilerine gönderilmiştir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.