İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yorgancıoğlu: "Gerekirse Liman İşçileri Şirketi'nin imtiyazını iptal ederiz"

Yorgancıoğlu: "Gerekirse Liman İşçileri Şirketi'nin imtiyazını iptal ederiz"

Mağusa Limanı, Liman İşçileri Şirketinin Hissedarlarının şirkete yeni ortaklar alması ile ilgili Başbakan Özkan Yorgancıoğlu basın açıklaması yaptı.

Yayın Tarihi: 30/08/14 15:06
okuma süresi: 2 dak.
Yorgancıoğlu: "Gerekirse Liman İşçileri Şirketi'nin imtiyazını iptal ederiz"
A- A A+
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yaptığı basın açıklamasında;

Mağusa Limanı, Liman İşçileri Şirketinin Hissedarlarının şirkete yeni ortaklar aldığı bilgisi bizlere ulaştığı andan itibaren hükümetimiz konuyu takip etmeye başlamıştır.

Şirketin kırk yıllık tarihinde ilk kez yeni hissedarlar alındığını da değerlendiren hükümetimiz, şirkete hissedar olma kurallarına göre fiilen orada çalışıp çalışmadıklarına bakılması, çok uzun yıllardan beridir orada çalışanlar olmasına rağmen niye işe yeni girenlerin ortak yapıldıklarının gerçek nedenlerinin bulunması için olayın soruşturulması ve işlemin iptal edilmesi için ilgili Bakan arkadaşımıza görev vermiştir.

Limanlarla ilgili olarak geleceğe dönük tasarrufta bulunma yetkisinin hükümetlere ait olduğu gerçeğinden hareketle böylesi önemli bir konuyu Hükümetten habersiz, yangından mal kaçırırmış gibi ve yasalar zorlanarak yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bütün bunları da değerlendiren hükümetimiz gerekirse ilgili Liman İşçileri Şirketinin Limanla ilgili imtiyazını iptal etme kararlılığındadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Özkan Yorgancıoğlu

Başbakan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.