İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"83. İzmir enternasyonal fuarı" açıldı

"83. İzmir enternasyonal fuarı" açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dün başlayan 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, katılımcı 23 kurum ve kuruluşla 39. kez yer alıyor.

Yayın Tarihi: 30/08/14 17:28
okuma süresi: 4 dak.
"83. İzmir enternasyonal fuarı" açıldı
A- A A+

Kıbrıs Türk Sanayi Odası'ndan verilen bilgiye göre, "83. İzmir Enternasyonal Fuarı" açıldı. Fuar bu yıl "Lojistik" temasıyla 7 Eylül'e kadar, İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı'nda ziyarete açık olacak.

İzmir Fuarı'na bu yıl KKTC'den, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Sanayi Dairesi Müdürlüğü'nün ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası organizasyonu altında 23 kurum ve kuruluş katılıyor. KKTC standı 300 metrekarelik kapalı bir alanda yer alıyor.

Organizasyonda, yerli üretim yapan 18 firma yanında 5 de üniversite tanıtım yapıyor.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Girne Bölgesi Başkan Vekili Reha Arar ve Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, Fuar Müdürü Öcal Erten eşliğinde KKTC standını ziyaret etti. Ziyarete, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar da katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı da KKTC standını ziyaret etti.

Fuarda, Kıbrıs Türk Sanayi Odası da stant açarak yerli ürünler ve ülke sanayisi hakkında aydınlatıcı bilgiler verirken, hellim ve kahve üreticileri de ürünlerini tanıtarak ikramda bulunuyor.

Açıklamaya göre bu yıl fuarda teşhir ve tanıtımı yapılacak başlıca sanayi ürünleri şöyle:

"Temizlik malzemeleri ve kimyasal ürünler, gazlı ve gazsız içecekler, zeytin ve zeytinden mamul ürünler, süt ve meyve suyu çeşitleri, hellim, peynir, çanta-valiz, ayakkabı ve botlar, oto bakım ürünleri, plastikten mamul ürünler, pik rogar kapakları, kâğıt peçete ve havlu çeşitleri, kâğıt bardak çeşitleri, ıslak ve kolonyalı mendil çeşitleri."

Fuara aktif katılım yapan firmalar şöyle:

"Alp Enterprises Ltd. (Sultan Kahve), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Erbo Metal Co. Ltd. , Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Şadi Enterprises Ltd. (Girne Con Kahve), Süt ve Sıvı Yağ Ürünleri Üretim ve Paz. Koop. LTD., Vento Trading LTD."

Sergide yer alan firmalar ise şöyle:

"Atensa Kağıt Sanayi Ltd., Ayser Ltd., Bingöl Sanayi ve Tic. Ltd., Cyprı - Cola Company Ltd., Diner Sanayi ve Ticaret Ltd., Helvasan ltd., Kudret Balcı Ltd., Kuşman Ltd. , Nihat Konil, Özipek Ayakkabı Fabrikası, Özmerhan Trading ltd., Sanat Çanta ve Valiz Fabrikası Ltd., Ten Ten Gıda Mamülleri ltd."

Açıklamaya göre, fuara bu yıl 829'u Türkiye'den, 303'ü yabancı olmak üzere toplam bin 132 firma katılıyor.

Ev sahibi Türkiye haricinde Fuara katılan ülkeler şöyle:

"Azerbaycan, Altay, Almanya, Avusturya, Başkordistan, Bangladeş, Belçika, Belarus, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Etiyopya, Fransa, Gabon, Gana, Gagavuz Yeri(Moldovya), Gambiya, Gine-Bissau, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, KKTC, Kuveyt, Küba, Leshoto, Lübnan, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tataristan, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda ve Yunanistan."

Türkiye'den katılımcı iller ise şunlar:

"Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.