İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Faiz Mağdurları Derneği Genel Koordinatörü Ant: "Bilal San saçmalıyor"

Ant: "Bilal San saçmalıyor"

Faiz Mağdurları Derneği Genel Koordinatörü Kazım Ant, KKTC Merkez Bankası Başkanı Bilal San'ın tahsili gecikmiş alacaklara ilişkin, "yasanın borçları azalmak yerine artırdığı ve çıkartılan yasanın sorunu daha da büyüttüğü" yönünde geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasına çok sert çıktı ve San'ı "saçmalamakla" suçladı.

Yayın Tarihi: 31/08/14 16:22
okuma süresi: 4 dak.
Ant: "Bilal San saçmalıyor"
A- A A+

Vatan Mehmet - Kıbrıs Postası

"San, saçmalıyor!" diyen Ant, Merkez Bankası Başkanının bir kısım rakamlar vererek hem kamuoyunu, hem siyasileri hem de Türkiye'yi kasten yanılttığını kaydetti ve "anlaşılan bir türlü içselleştiremediği yasayı ne biliyor ne de işleyiş şekli hakkında bilgi sahibi… Yasanın, alacakların taksitlendirilmesiyle ilgili kısmı, henüz Haziran 2014'te devreye girdi. Neticesi Eylül, Ekim ve Kasım ayında alınacak" diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Kıbrıs Postası'na konuşan ve Merkez Bankası Başkanı Bilal San'ı önümüzdeki hafta ülkede "İstenmeyen Adam" (Persona non grata) olarak ilan edeceğini de açıklayan Faiz Mağdurları Derneği Genel Koordinatörü Kazım Ant, 4 kez el atılan yasanın en iyi şeklinin almış olduğunun altını çizdi.

KKTC Merkez Bankası Başkanı Bilal San'ın geçtiğimiz gün devlet haber ajansına da yansıyan tahsili gecikmiş alacaklara ilişkin "yasanın, borçları azalmak yerine artırdığını ve çıkartılan yasanın sorunu daha da büyüttüğü" şeklindeki açıklaması, kamuoyunda faiz mağdurları olarak bilinen mağdur kitle ve basının kafasını karıştırdı.

Konunun başından beri takipçisi olan ve ilgili yasaya ilişkin verdiği çetin mücadele ile bilinen Faiz Mağdurları Derneği Genel Koordinatörü Kazım Ant, Merkez Bankası Başkanı Bilal San'ın açıklamalarını kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir 'saçmalama' şeklinde niteledi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Ant, KKTC Merkez Bankası Başkanı Bilal San'ın tahsili gecikmiş alacaklara ilişkin yasanın borçları azalmak yerine artırdığını ve çıkartılan yasanın sorunu daha da büyüttüğü" yönünde geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasına çok sert çıktı ve San'ı "saçmalamakla" suçladı.

Taksitlendirme henüz yürürlüğe girdi

"San, saçmalıyor!" diyen Ant, Merkez Bankası Başkanının bir kısım rakamlar vererek hem kamuoyunu, hem siyasileri hem de Türkiye'yi kasten yanılttığını kaydetti ve "anlaşılan bir türlü içselleştiremediği yasayı ne biliyor ne de işleyiş şekli hakkında bilgi sahibi… Yasanın, alacakların taksitlendirilmesiyle ilgili kısmı, henüz Haziran 2014'te yürürlüğe girdi. Bunun neticesi Eylül-Ekim ve Kasım ayında alınacak" diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

"Yalan yanlış konuşma"

Ant, Merkez Başkanı San'ın 2013 sonlarında Lefkoşa'da bir hotelde basın toplantılı bir kahvaltı tertip ettiğini de hatırlatarak "madem bir yararı yoktu, o halde neden o gün yaptığın toplantıyla yayımladığın genelgenin üzerinde çalışılan yasayla çok benzer olduğuyla övünüyordun?" şeklinde sordu.

Ant, Başkan San'ın borçluların hepsini hırsız, dolandırıcı gibi gören bir zihin yapısıyla gördüğünün de altını çizerek "yalan yanlış konuşma" şeklinde konuştu.

"Persona Non Grata ilan edeceğiz"

Kıbrıs Postası'na konuşan ve Merkez Bankası Başkanı Bilal San'ı önümüzdeki hafta ülkede "İstenmeyen Adam" (Persona non grata) olarak ilan edeceğini de açıklayan Faiz Mağdurları Derneği Genel Koordinatörü Kazım Ant, 4 kez el atılan yasanın en iyi şeklinin almış olduğunun altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.