İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gençlik Dairesi uyuşturucu ile mücadele projeleri için sponsor arıyor

Gençlik Dairesi uyuşturucu ile mücadele projeleri için sponsor arıyor

Gençlik Dairesi, gençliğin en büyük tehlikesi haline gelen uyuşturucu ile mücadele için üç sene önce başlattığı projeleri bütçesinin kısıtlanması nedeniyle sürdüremiyor, bu nedenle de sponsor arıyor...

Yayın Tarihi: 31/08/14 11:11
okuma süresi: 4 dak.
Gençlik Dairesi uyuşturucu ile mücadele projeleri için sponsor arıyor
A- A A+

Filiz Seyis - Kıbrıs Postası

Başta, çıkış noktası Güney Kıbrıs olarak gösterilen Bonzai'nin ve tüm uyuşturucu maddelerin kullanımına yönelik hükümet önderliğinde önleyici tedbirler alınması gerektiğini kaydeden Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Hükümet'in Daire bütçesini kısıtlaması sonucunda konuyla ilgili çalışmalarının da yarım kaldığını anlatarak, "Devlet'in konuya destek vermesi gerekirken, biz sponsor arayışına girdik" dedi.

Türkiye'de âdeta bir Bonzai seferberliği başlatılırken ülkemizde ise hükümetin kullanımı hızla artan ve kolayca erişilebilen Bonzai adlı uyuşturucu türü için hiçbir şey yapmaması aileleri tedirgin ederken, esrar ve eroinden çok daha tehlikeli olduğu düşünülen Bonzai'nin, beyin hücrelerinde hasara ve ani kalp durmalarına neden olabileceği biliniyor...

Kuzey Kıbrıs'ta son yıllarda kullanımı hızla artan Bonzai, özellikle gençler için ciddi tehdit teşkil ediyor. Öte yandan Gençlik Dairesi, uyuşturucu ile mücadele için üç sene önce başlattığı projelerin bütçesinin kısıtlanması nedeniyle sürdüremiyor, bu nedenle de sponsor arıyor...

Büyük zarar veriyor!

Beyin hücrelerinde hasara ve ani kalp durmalarına neden olabileceği bilinen ve kolay erişilebilir olduğu için tercih edilen Bonzai türlerinin ayrıca, halüsülasyon, geçici körlük ve geçici felç gibi yan etkileri var.

Güney'den Kuzey'e...

Ocak – Ağustos 2014 döneminde 220 kişi için madde kullanımı ile ilgili yasal işlem yapılırdığı öğrenilirken, bu maddeler içinde kullanımı hızla artan Bonzai'nin, Kuzey Kıbrıs'a Güney Kıbrıs'tan getirildiği biliniyor ancak engellenemiyor.

Eroğlu: "Bütçemiz kısıtlandı, çalışmalarımız durdu"

Konu ile ilgili olarak Kıbrıs Postası'na konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, üç yıl önce uyuşturucu maddelerin kullanımını önlemeye yönelik Poli ile işbirliği içinde anketler ve seminerleri içeren çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Daire'nin bütçesinin kesintiye uğramasından dolayı bu çalışmaları sürdüremediklerinden yakındı.

"Devlet'in konuya destek vermesi gerekirken, biz sponsor arayışına girdik"

Eroğlu şu şekilde konuştu:"Şu an yine bu konuda projelerimiz var. Ama bunları hayata geçirmek için sponsora ihtiyacımız var. Bazı bankalarımız bize sponsor olmayı kabul etti. Ancak, Devlet'in bu konuya el atması, destek vermesi gerekirken, biz sponsor arayışına girdik.

Okullar açıldıktan sonra, Ekim ayında yeniden uyuşturucu maddelerin kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımızı başlatacağız."

Düzgün: "Devlet önleyici çalışma yapmıyor"

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Başkanı Hatice Düzgün de Devlet'in madde kullanımına yönelik önleyici çalışmalar yapmamasını eleştirerek, esas olanın bu maddelere gösterilen talebin ortadan kaldırılması olduğuna dikkat çekti ve Devlet'in yetkili kurumları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek ciddi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı olarak henüz başlatmadıkları bazı projeleri olduğunu anlatan Düzgün, "Bu, acil ve her yönüyle irdelenmesi gereken bir konudur. Hükümetin öncülüğünde bir an önce önleyici çalışmalar başlatılmalı" dedi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.