İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KSP: "Sakın ülkemizin efendisi gibi davranışlar sergilemeyesiniz"

KSP: "Sakın ülkemizin efendisi gibi davranışlar sergilemeyesiniz"

Kıbrıs Sosyalist Partisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs ziyareti ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 01/09/14 07:49
okuma süresi: 3 dak.
KSP: "Sakın ülkemizin efendisi gibi davranışlar sergilemeyesiniz"
A- A A+

Sayın TC 12. Cumhurbaşkanı,

Ülkemize konuk olarak gelenlere "Hoş geldiniz" deriz. Ancak siz hoşgelmediniz.

Ülkenizde "Yeni Türkiye" vaatleriyle seçim kazandınız. Ancak biliyoruz ki Türkiyeli emekçilerin sizden ve ekibinizden hiçbir beklentileri yoktur çünkü siz egemenliğini hergün binlerce can alarak acımasızca sürdüren kapitalist sistemin bir temsilcisisiniz. Sizin esas destekcileriniz bu sistemin devamından beslenen yerli ve yabancı işbirlikcilerdir.

Türkiyeli emekciler "Yeni Türkiye" vaatlerinin kendilerine düşmanlıklar,çatışmalar getireceğini, yoksulluk ve sefaletin daha da katlanılmaz bir hale geleceğinin farkındadırlar ya da ezilerek,ağır bedeller ödeyerek öğrenmektedirler.

Sayın 12. Cumhur Başkanı!

Adamıza konuk olarak geldiniz ancak sakın kendinizi Kıbrıs'ın da Cumhurbaşkanıymış gibi hissetmeyesiniz çünkü;

Kıbrıslılar yıllardan beridir "bağımsız,yabancı asker ve üslerin işgalinden arınmış,halkının egemen olduğu bir Kıbrıs için mücadele etmektedirler.

Kıbrıslılar, ülkemizdeki hidrokarbon yataklarının pervasızca ve sözde kıbrıs sorunu öne sürülerek kullanılmak istenildiğinin ve yabancı sermayenin temsilcilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığının bilinciyle mücadele etmektedir.

Kıbrıslılar, ülkemizdeki demografik yapının tarafınızdan sürekli ve bilinçli olarak darmadağın edildiğinin ve insanlarımızı asimilasyon politikalarınızla yok etmeye çalıştığınızın bilinciyle mücadele etmektedirler.

Sayın 12. Cumhurbaşkanı!

Sakın ülkemizin efendisi gibi davranışlar sergilemeyesiniz çünkü;

Kıbrıslılar, İngiliz Emperyalizmine ve onların yerli işbirlikçilerine karşı çok mücadeleler verdiler.

Güle güle geldiniz, güle güle gidiniz ancak giderken biliniz ki Kıbrıs Türkiye'nin bir "vilayet'i" değildir.

Emeğin mücadelesinin yükseleceği,işçi sınıfının ülkesinin sahibi olacağı günlerin özlemiyle dost Türkiye halklarına dostluk mesajlarımızı ve selamlarımızı iletiyoruz.

Bağımsız, sömürüsüz, emeğin hakettiği değeri bulacağı, doğrudan demokrasinin uygulanacağı, temsili demokrasinin tarihin eskimiş sayfalarında kalacağı,karanlık günlerin aydınlığa dönüşeceği bir Türkiye, bir Kıbrıs ve bir Dünya istemiyle, Türkiyeli emek güçlerini selamlıyor, onların mücadelesinin biz kıbrıslı emek güçleriyle dayanışma içinde olacağı günlerin özlemiyle mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

1 Eylül dünya barışını barış içinde kutlayacağımız günler dileğiyle katliamlara neden olan, destekleyen tüm karanlık güçleri lanetliyoruz.

Kıbrıs Sosyalist Partisi

Merkez Komitesi

1 Eylül 2014

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.