İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, KKTC yolculuğu öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01/09/14 11:31
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu
A- A A+

Erdoğan, KKTC'de Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Parti temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmeler yapacağını belirterek, "kendileriyle akşam çok daha geniş katılımlı bir yemekte bir arada olacağız" dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi 11 Şubat'ta özellikle Kuzey Kıbrıs – Güney Kıbrıs arasındaki iki liderin ortak açıklaması ile yeniden başlayan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde devam eden görüşmeler şu anda içinde bulunduğu son aşamaya gelmiş bulunuyor. KKTC'nin bugüne kadar adil kapsamlı bir neticeyi özleyerek sürdürdüğü görüşmelerde Güney Kıbrıs ne yazık ki bugüne kadar hiçbir zaman olumlu bir yaklaşım içinde omladı. Bu Kıbrıs Sorunu'nda Türk tarafının gösterdiği iyi niyetle, Güney Kıbrıs'ın da göstereceği iyi niyetle çözüme ulaşması mümkün. Bizler bu konuda garantör ülke olarak Yunanistan'ın bu işe daha sıcak bir temasta olmasını istiyoruz."

Adada 50. yılını geride bırakan ve sorunun mağduru olanların Kıbrıslı Türkler olduğunu da belirten Erdoğan, uzlaşma iradesinin de Kıbrıslı Türkler tarafından korunmakta olduğunu belirtti. Erdoğan, Güney Kıbrıs'ın uzlaşma yönünde ortaya bir karar koymadığını da kaydederek, uluslararası camiadan kararlı adımlar atmasını istedi.

Erdoğan sözlerine şöyle son verdi:

"Bizler gerek hükümet gerekse de ben, bütün görüşmelerimizde bunu değişmez bir madde olarak gündemimizde tutacağız. KKTC'de, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik yapı her geçen gün yükselen yapısı ile bir örnek teşkil ediyor. Son 10 yılda Türkiye'deki gelişmeye paralel olarak, yaşanan ekonomik paralel hamlesi ile kişi başına düşen gelirin artması, tüm haksız kısıtlama ve engellemelere rağmen, Güney Kıbrıs ile olan açığı kapatması açısından mutluluk vericidir. Türkiye'den suyun ve elektriğin bağlanması ile KKTC'de yaşayan tüm soydaşlarımız çok daha büyük bir güce ulaşacaklardır. Artık burada süre iyice daralmıştır. Bu ivmenin korunarak iyileştirileceğine inancım tamıdr. Cumhurbaşkanı olarak da çalışmaları yakından takip ediyorum. Türkiye'nin güvence ve desteği ile, Kıbrıslı Türkler'in özgür yaşama iradesi KKTC'nin geleceğinin teminatı olmaya devam edecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.