İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çakıcı: "Ben dünyada böyle yağcılık görmedim"

Çakıcı: "Ben dünyada böyle yağcılık görmedim"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bir ay kısalttığı yaz tatili sona erdi.

Yayın Tarihi: 01/09/14 12:00
okuma süresi: 4 dak.
Çakıcı: "Ben dünyada böyle yağcılık görmedim"
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Meclis Genel Kurulu, bugün saat 10.20'de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Toplantı açıldıktan sonra, gruplar arası mutabakatla oturum aynı gündemle 4 Eylül Perşembe gününe ertelendi.

Toplantıda, TDP milletvekili Mehmet Çakıcı ilk sözü alarak, erteleme kararını doğru bulmadığını belirtti ve 'sanki sultan geliyor' ifadelerini kullandı.

DENKTAŞ: "ERDOĞAN'IN ZİYARETİ İTİBAR GÖSTERME ANLAMI TAŞIYOR"

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da söz alarak eleştirilere saygı duyduğunu söyledi.

Denktaş, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin ardından ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasının itibar gösterme anlamı taşıdığını vurguladı.

Konuşması sırasında, TDP milletvekili Zeki Çeler, DP-UG milletvekillerinin, grup kararından haberdar olmadığını söylemesi üzerine, Denktaş, 7 milletvekillinin yanında olduğunu ve karardan haberdar olduklarını kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: "DENKTAŞ ŞOV YAPIYOR"

UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu ise erteleme kararında gruplar arası mutabakattan bahsedildiğini ancak bu kararın UBP grubu ile görüşülmediğini söyledi.

Erteleme gerekçesinin önemine binaen bu konuyu bugün tartışmayacaklarını belirten Çavuşoğlu, ancak daha sonra bu konuyu tartışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, "Bu usulsüzlüğü kabul etmem mümkün değildir" diye konuştu.

Konuşması sırasında, Denktaş'ın "Muhalefetin görüşünü dikkate alarak ertelenme kararının iptal edilmesini" önermesi üzerine Çavuşoğlu, Denktaş'ı şov yapmakla suçladı.

TÖRE: "ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLER"

Zorlu Töre de söz alarak, "TC Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bizi ziyaret edecek, anavatanımızın cumhurbaşkanıdır" dedi.

Erdoğan'ın ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapacağını söyleyen Töre, bunun sevindirici olduğunu, kaydetti.

Töre, "Bu jestten dolayı ona teşekkür ederim" dedi.

TOPLANTI 4 EYLÜL'DE AYNI GÜNDEMLE

Konuşmaların ardından oturum kapatıldı. Meclis 4 Eylül Perşembe güne ertelendi. Toplantının gündeminde Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) ve Yayın Yüksek Kurulu'nun (YYK) 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarıları yanında Cumhurbaşkanı'nca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasası ile İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasası bulunuyor.

Toplantının sona ermesiyle birlikte, milletvekilleri arasında, erteleme kararı nedeniyle bazı tartışmalar da yaşandı.

Çakıcı, kişisel Sosyal Medya hesabından şunları paylaştı:

Bugün meclis açıldı. Açılırkenden kapanma önerisi geldi. Neymiş Erdoğan geliyor... Pek çoğu havaalanına gidecek, öğlen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bütün Bakanları takdim edecekmiş, öğleden sonra Meclis Başkanı da siyasi parti başkanlarını takdim edecekmiş.. Ben bugün ilk sözü aldım ve dünyada böyle yağcılık görmedim dedim.. Cumhurbaşkanının başbakanı ve tüm bakanları Cumhurbaşkanlığı'nda takdimi hiç bir ülkede bugüne kadar görülmedi.. Tam bir skandal... Meclis Başkanı da siyasi parti başkanlarını hem de Elçilik'te çocuk gibi takdim etmesi olacak iş değil o da başka skandal... Meclis Başkanı da gitme gerekçesi üretmiş o da aday ya... Bir Başbakan'ı ve Meclis Başkanı'nı ziyaret kendi mekanlarında olur... Bu o devlete verilen saygıdır... Bu topyekün bir itibarsızlaştırmadır... Kendi ülkemizin efendisi böyle mi olunur... SULTAN VALİLİĞİ ZiYARET EDİYOR gerçeğini de Meclis'te ifade ettim... YAĞCILIK VE GRASOnun da tepe yaptığını belirttim ve Meclis'in ertelenmesine red kullandım... Ne memleket ama..."

İşte o tweet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.