İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP'den 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

CTP'den 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yaptı. Erk, dünya barışına katkı koymaya devam edeceklerini belirterek Kıbrıs sorununa çözüm bulmak adına masada olması gereken liderlere de çağrıda bulundu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 01/09/14 15:06
okuma süresi: 2 dak.
CTP'den 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı
A- A A+

Dünyanın birçok bölgesinde yaşanan çatışmalarda hayatlarını kaybeden insanların maruz kaldıkları saldırıların gölgesinde yine 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü yaşıyoruz. Uluslararası emperyalist güçlerin yarattığı krizler nedeniyle birbirine kırdırılan halklar, kan dökmekte ve silah baronlarının gücüne güç katmaktadır. Emperyalistlerin yeniden tasarlamaya çalıştıkları bölgelerde savaşlar ve iç çatışmalar yaşanmakta, bu bölgelerde yaşayan milyonlarca insan acımasızca katledilmektedir.

Barışın ne anlama geldiğini son elli yıllık tarihinde çok iyi öğrenen biz Kıbrıslı Türkler, hala ona ulaşmak için çabalamaktayız. Ülkemizde ve dünyada bütün halkların barış içinde bir arada yaşaması için CTP olarak bütün ilerici ve sosyalist güçlerle birlikte mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki politik çalışmalara katkımızı koymayı sürdüreceğiz.

Yurdumuzdaki çözümsüzlük halini sonlandırması gereken liderlerin isteksizlikleri barışa olan umutlarımızın önüne geçemez. Kıbrıs sorununda bir beş yılı daha heba etme gibi bir lüksümüz olmadığını belirterek, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde liderlere çağrımız, Kıbrıs halklarının yarım yüzyıllık barış hasretini gidermek için görüşme masasında çözüme odaklanmalarıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.