İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Davutoğlu: "Kıbrıs sorunun çözümü önceliklerimiz arasında"

Davutoğlu: "Kıbrıs sorunun çözümü önceliklerimiz arasında"

Türkiye'de 62'nci Hükümet Programı AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.

Yayın Tarihi: 02/09/14 08:11
okuma süresi: 2 dak.
Davutoğlu: "Kıbrıs sorunun çözümü önceliklerimiz arasında"
A- A A+

Programda yer alan "Öncü Ülke" başlıklı bölümde, dış politikanın AK Parti olarak güçlü ve saygın bir Türkiye hedefinin en önemli inşa alanı olduğu ifade edildi.

Dış politikadaki hedefin, oluşan yeni şartlar ile uyumlu şekil¬de, Türkiye'nin küresel ve bölgesel tüm meselelere katkıda bulunabilecek bir aktör olarak temayüz etmesini, mücavir bölgelerde belir¬leyici ve düzen kurucu, küresel alanda etkin ve yönlendirici bir aktör olarak konumunun güçlendirilmesini sağlamak olduğu vurgulanan programda, "Yeni Türkiye vizyonumuzda açık, barışçıl ve diyaloga dayalı bir dış politika öngörüyoruz. Yeni Türkiye, dünya ile entegrasyonunu daha da artıracaktır. Yeni Türkiye etkin, hakkaniyeti gözeten, çok boyutlu ve itibarlı bir dış politikaya dayanacaktır" denildi.

Hükümet programında Kıbrıs konusu da yer aldı. Kıbrıs sorununun çözümü ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum içerisindeki haklı yerini alabilmesinin hükümetin önceliklerinden biri olduğu vurgulanan programda, şunlar kaydedildi:

"KKTC'nin ekonomik altyapısının güç¬lendirilmesi ve refahının artırılması için bugüne kadar kararlılıkla attığımız adımlara devam edeceğiz. Kıbrıs sorununun, adadaki her iki halkın asli kurucu iradelerini, siyasi eşitliklerini ve adanın ortak sahibi olmalarını temel alan müzakere edilmiş adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için garantör ülke olarak yapıcı katkımızı sürdüreceğiz ve Birleşmiş Milletler'in bu yöndeki çabalarını destekleyeceğiz."

BRTK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.