İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Korkmazhan: "Erdoğan'ın hedefi çözüm değil, entegrasyon!"

Korkmazhan: "Erdoğan'ın hedefi çözüm değil, entegrasyon!"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'a gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde yaptığı açıklamalar ile kapsamlı çözümü değil Kıbrıs'ın kuzeyini Türkiye ile bütünleştirmeyi hedeflediğini açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "Erdoğan ve AKP, kendilerinden önceki hükümetler gibi Kıbrıs'ta kalıcı bölünmeyi ve entegrasyonu gerçekleştirmek peşindedir" dedi.

Yayın Tarihi: 02/09/14 14:25
okuma süresi: 3 dak.
Korkmazhan: "Erdoğan'ın hedefi çözüm değil, entegrasyon!"
A- A A+

Erdoğan'ın "Elimiz her zaman Kuzey Kıbrıs'ın üzerindedir. İki devletli bir çözüm kabul edilmediği sürece bizim buna sıcak bakmamız mümkün değildir" ifadesini, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi ile Kıbrıs'ta çözüme ulaşılacağı beklentisi içerisinde olanların iyi okuması gerektiğinin altını çizen Korkmazhan, Erdoğan, AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ayrılıkçı ve uzlaşmaz politikaları nedeni ile müzakerelerin çöktüğünü ve ayrı devlet politikasının ön plana çıkartıldığını vurguladı.

Çözüm için iç dinamiklerin harekete geçmesi şart

Yabancı devletler ve Erdoğan ile AK Parti'den Kıbrıs sorununun çözümü için beklenti içerisinde olanların büyük bir yanılgı içerinde olduklarını, ayrıca her iki toplumu yanılttıklarını belirten Abdullah Korkmazhan, "Yabancı devletlerden ve Erdoğan ile AK Parti'den çözüm beklemek ölü gözünden yaş beklemekten farksızdır. Kamsamlı çözüm için iç dinamiklerin harekete geçmesi şarttır" dedi.

Çözümün ana unsurunun toplumlar adına çözüm müzakerelerini yürüten liderler olduğunun altını çizen Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs Türk tarafında önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çözüm açısından hayati derecede önem taşıdığını vurguladı.

"Müzakere masasında Kıbrıs Türk toplumunun çıkarlarını savunacak, ancak aynı zamanda tüm Kıbrıslıların ortak çıkarlarını birlikte gözetecek, Kıbrıs'ı federasyon çatısı altında yeniden birleştirecek bir çözüm hedefleyen, Ankara ile ilişkilerde Kıbrıslı Türklerin saygınlığını yeniden tesis edecek, çözüm, barış ve demokrasi yanlılarının belirleyeceği ortak bir adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi önümüzdeki süreçte en önemli görevimizdir" diyen BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, tek bir aday üzerinde uzlaşan çözüm karşıtlarına karşı tüm çözüm yanlılarının tek bir ortak aday üzerinde uzlaşmasının önemli olduğunu bunun için BKP'nin çaba göstereceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.