İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Toparlanıyoruz Hareketi: "Milli park değil sanki sorma gir hanı!"

Toparlanıyoruz Hareketi: "Milli park değil sanki sorma gir hanı!"

Toparlanıyoruz Hareketi, milli park Karpazdaki altın sahilde yer alan kaçak yapılaşmaların özel şahıslara Orman Dairesi tarafından arazi kiralanması ve Çevre Dairesi'nin ÇED raporları düzenlenmesi yoluyla yapıldığını, Anıtlar Yüksek Kurulundan alınması gereken izinlerin ise alınmadığını gündeme taşıyarak milli parkın kural tanımayan kurum yöneticileri eliyle adım adım yok ediliyor olduğuna dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 02/09/14 14:34
okuma süresi: 2 dak.
Toparlanıyoruz Hareketi: "Milli park değil sanki sorma gir hanı!"
A- A A+

Hareketten yapılan açıklamada "yasalardan haberdar olmayan ya da bunu bilip de basiretsiz davranan yöneticiler hepimizin ortak malı olan milli parkı adeta bir sorma gir hanına çevirmiş durumdadırlar" denildi.

Hareket, tespit ettikleri bu sorunla ilgili daha önce Nisan 2013 tarihinde Eski Eserler Dairesi'ne dilekçe göndererek kaçak yapıların durdurulması talebinde bulunduklarını; Haziran 2014 tarihinde ise bu talebin dikkate alınmaması nedeniyle ikinci kez aynı konuda dilekçe verdiklerini hatırlatarak ilgili kurumların bu girişimler karşısına kayıtsız kaldığını dile getirdi.

Başbakan'a Mektup

İlgili kurumların yapılan dilekçeler karşısında duyarsızlık gösterip, yasalara uygun hareket etmemesi nedeniyle konuyu hükümetin başı olan Başbakan'a iletme gerekliliğinin doğduğunu belirten Toparlanıyoruz Hareketi, Başbakan'ın konuya müdahil olarak kurumların yasal görevlerini ivedilikle yerine getirmeleri konusunda ikazda bulunmasının asli sorumluluğu olduğunu vurguladı. Hareketten yapılan açıklamada "Başbakan'ın bu sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu değil, "hukukun yok sayıldığı" bir düzenin hükümet başkanı durumunda olmaktan rahatsız olmadığını varsaymak durumunda kalacağız" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.