İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mert, Siligulular Dayanışma Derneğini, kabul etti

Mert, Siligulular Dayanışma Derneğini, kabul etti

Kısa bir süre önce kurulan Siligulular Dayanışma Derneği, Devlette üst kademe yönetici olarak görev yapan Siligululara yönelik başlattığı ziyaretlere devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02/09/14 17:01
okuma süresi: 3 dak.
Mert, Siligulular Dayanışma Derneğini, kabul etti
A- A A+

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Siligulular Dayanışma Derneği yöneticilerini bugün makamında kabul etti.

Kabulde, Dernek Başkanı Ümral Volkan'ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Özel Tahsin ve Mustafa Erçin de hazır bulundu.

Dernek Balkanı Ümral Volkan ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin amacı hakkında bilgi vererek derneğin, Siliguluları bir araya getirip sorunlarıyla ilgilenmek ve destek olmak ve aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Volkan, bu amaçla önümüzdeki günlerde, bir dizi etkinliği hayata geçirmeyi hedeflediklerini de kaydederek, Mert'ten destek talep etti.

Volkan, Siligu kökenli olan Süleyman Mert'in, Sağlık Bakanlığı'nda üst kademe yönetici olarak görev yapmasından duydukları memnuniyeti de ifade etti.

Kabulde ikinci konuşmayı Siligulular Dayanışma Derneği Basın Sözcüsü eski Bakanlardan Özel Tahsin yaptı.

Tahsin, derneğin resmen faaliyete geçmesiyle, ülkenin değişik bölgelerine yerleşen birçok Siligulunun, yeniden bir araya geleceğinin altını çizerek, tüm Siliguluları derneğin etkinliklerine destek olmaya çağırdı.

İlkokul ile tarihi ve dini eserlerin restorasyonu…

Tahsin konuşmasında, Siligu Köyü'ndeki İlkokul ile tarihi ve dini eserlerin restorasyonu için girişimde bulunulduğunu kaydederek, derneğe üye yazmaya başladıklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert de konuşmasında, bir Siligulu olarak, köylüleri bir çatı altında toplayacak Siligulular Dayanışma Derneğinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Siliguluların temel özelliği barışçı olması ve yüreklerinde insan sevgisi taşımalarıdır.

Mert, Siligu'nun bir karma köy olduğunu belirterek, "Gerek Siligulu Türkler, gerekse Siligulu Rumlar, özellikle 2003 yılında sınır kapılarının açılmasından sonra sık sık bir araya geliyorlar. Çeşitli sosyal etkinlikler yapıyorlar. Ezelden beri Siliguluların barışçı ve yüreklerinde insan sevgisi taşıyan bireyler olduklarını biliyoruz. Umuyorum ki, derneğin kurulmuş olması, tüm Siliguluların güzel etkinliklerle yeniden kenetlenmesine vesile olacaktır" dedi.

Süleyman Mert, derneğin çalışmalarının daha ileriye gidebilmesi için elinden gelen katkıyı koyacağını da ekledi.

Mert, derneğe üye oldu…

Kabulün sonunda, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Siligulular Dayanışma Derneği'nin üyelik formunu doldurarak, derneğe resmen üye oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.