İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yargıç isyan etti!

Yargıç isyan etti!

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne cezaevine gönderilmesi talebi ile çıkarılan iki Suriyeli mülteci ile ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit isyan etti. Raşit, "Bu insanları neden cezaevine gönderiyoruz anlamış değiliz. Yani savaş ve zulümden kaçan bu insanlar ülkede sığınma evi yok diye cezaevinde mi kalacaklar" dedi.

Yayın Tarihi: 05/09/14 18:43
okuma süresi: 2 dak.
Yargıç isyan etti!
A- A A+

Abbas ELMAS

Beyarmudu bölgesinden yasadışı yollardan KKTC'ye giriş yaptığı gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alınan Suriyeli Ali Kadro ve Mehmet Chiko isimli kişiler, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak 9 Eylül tarihine kadar cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Dörtyol Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Mehmet Güneş, zanlıların 3 Eylül tarihinde Beyarmudu bölgesinde 93 ve 94 numaralı sınır taşları arasından yasadışı yollardan KKTC'ye giriş yaptıkları sırada tespit edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

Zanlıların verdikleri gönüllü ifadede sularını kabul ettiklerini, zanlı Mehmet Chiko'nun ise 25 Mart 2014 tarihinde ayni bölgeden Güney'e geçtiklerini belirttiğini aktaran polis, zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını kaydetti.

Zanlıların Suriye vatandaşı olduğunu ve KKTC ile hiçbir yasal bağları bulunmadığına dikkat çeken Güneş, zanlıların yargılanacakları güne kadar cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Polis ve savcının cezaevi talebini duyan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit adeta isyan etti. Raşit, "Bu insanları neden cezaevine gönderiyoruz anlamış değilim. Yani savaş ve zulümden kaçan bu insanlar ülkede sığınma evi yok diye cezaevinde mi kalacaklar" şeklinde konuşarak, zanlıların 9 Şubat tarihinde oturum yapacak olan askeri mahkemeye çıkarılarak ülkelerine gönderilmeleri emrini verdi. Yargıç Hale Ahmetraşiz, zanlıların 9 Şubat tarihine kadar ise Merkezi Cezaevi'nde kalmalarını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.