İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ahmet Uzun: "Türkiye olmazsa yaşayamayız!"

Ahmet Uzun: "Türkiye olmazsa yaşayamayız!"

Aynı zamanda yedi yıl boyunca sendika başkanlığı da yapmış olan eski Maliye Bakanlarından Ahmet Uzun, tüm ülkeyi şaşırtacak ifadelerle, Kuzey Kıbrıs tarzı dediği sendikacılığa ve sendikacıların Türkiye aleyhtarı söylemlerine çattı ve "Türkiye olmazsa nasıl yaşayacağız!" dedi...

Yayın Tarihi: 11/09/14 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Ahmet Uzun: "Türkiye olmazsa yaşayamayız!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Eski Maliye Bakanı Ahmet Uzun, KKTC'nin yozlaşmış sendikacılık gerçeğine işaret ederek "BU sendikacıların birçoğu da benim yanımda yetişmiştir ancak ülkemizdeki sendikaların ve hatta bazı sivil toplum örgütlerinin Türkiye hakkındaki görüşleri baştan aşağı yanlıştır" diye konuştu.

Sendikaların dışarıda Türkiye aleyhine sövdüğünü, kapalı kapılar ardında da 'parayı versin' diyerek Türkiye'ye 'kiracı muamelesi' yaptığını anlatan Uzun, "Sen önce Ercan'dan Güzelyurt'a Türkiye'nin döşediği ampulleri yakamıyorsun. Bozulanı yerine koyamıyorsun. Bu da mı işgalci Türkiye'nin işi? Önce bir kendini aydınlat, sonra emperyalizm konuşuruz" dedi.

Aynı zamanda yedi yıl boyunca sendika başkanlığı da yapmış olan CTP'li eski maliye bakanlarından Ahmet Uzun, tüm ülkeyi şaşırtacak ifadelerle, Kuzey Kıbrıs tarzı dediği sendikacılığa ve sendikacıların Türkiye aleyhtarı söylemlerine çattı ve "Türkiye olmazsa nasıl yaşayacağız" dedi.

Eski Maliye Bakanı Ahmet Uzun, KKTC'nin yozlaşmış sendikacılık gerçeğine işaret ederek "bunların, yani sendika başkanlarının çoğu benim yanımda yetişmiştir ancak ülkemizdeki sendikaların ve hatta bazı sivil toplum örgütlerinin Türkiye hakkındaki görüşleri baştan aşağı yanlıştır" diye konuştu.

Kıbrıs Genç TV'de önceki gün katıldığı "Er Meydanı" programında konuşan eski Maliye Bakanı Ahmet Uzun çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye'ye kiracı muamelesi

Uzun, sendikaların dışarıda Türkiye aleyhine sövdüğünü, kapalı kapılar ardında da 'parayı versin' diyerek Türkiye'ye 'kiracı muamelesi' yaptığını anlatan Uzun, "Sen önce Ercan'dan ta Güzelyurt'a Türkiye'nin döşediği ampulleri yakamıyorsun. Bozulanı yerine koyamıyorsun. Önce bir kendini aydınlat, sonra emperyalizm konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Sendikaların son dönemde hükümetten şikâyetçi olduklarına dair haberler üzerine bir soruyu yanıtlayan Ahmet Uzun konuyu genişletti ve tüm ülkeyi şaşırtacak ifadelerle, Kuzey Kıbrıs tarzı dediği sendikacılığa çattı.

"Birçoğu elimde yetişti…"

"Sendikacıların birçoğu da benim yanımda yetişmiştir" diyen Uzun şöyle konuştu; "Sendikacıların birçoğu benim yanımda yetişmiştir ancak ak ülkemizdeki sendikaların ve hatta bazı sivil toplum örgütlerinin Türkiye hakkındaki görüşleri yanlıştır…

Bizi tanıyan tek ülkedir Türkiye…

Bunu kenara ittiğinde nasıl yaşayacaksın! Yavru vatan-Anavatan, Türk- Kıbrıslı Türk ve benzeri söylemlerini geçtim; bizi tanıyan tek ülke olmadan nasıl yaşayacağız?

Sendikalar evet dışarıda başka içeride başka…

İçeride 'kiraya saysınlar' anlayışıyla parayı versin deniyor. Sağlıklı düşünemezsek böyle yalpalamaya devam ederiz…"

"Sokak lambaları da mı işgalci Türkiye'nin işi?"

Uzun sözlerine şöyle devam etti; "Bakınız Ercan'dan tâ Güzelyurt'a caddeleri Türkiye aydınlattı. Şimdi durum ne?

3 yanıyor 5 yanmıyor. 1 yanıyor 20 yanmıyor. Hatta çoğu yanmıyor. Bu da mı işgalci Türkiye'nin işi? Bu da mı işgalci Türkiye'nin marifeti? Ki bu sorunun muhatabı bile yok! (Gazetecilere soruyorum) mesela bu ampülü kim değiştirecek? Bir muhatap var mı?"

"Dünyadaki en eksantrik toplumuz, Gelip bizi incelemeleri lazım"

"Bir lamba yakma, ampul değiştirme koordinasyonu işini beceremiyorsun sonra ABD emperyalizmi ve ABD güdümünde Türkiye söylemi… Zannederim dünyadaki en eksantrik, tuhaf toplum biziz: Gelip bizi incelemeleri lazım… Tüm olumsuzlukları Türkiye'ye bağlıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.