İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Maliye eski Bakanı Uzun, sendikacıları öfkelendirdi!

Maliye eski Bakanı Uzun, sendikacıları öfkelendirdi!

Maliye Eski Bakanı ve KTAMS Eski Başkanı Ahmet Uzun'un sendikaları hedef alan açıklamalarına Sendikacılar'dan sert yanıtlar geldi. Uzun'un "Bu sendikacıların birçoğu benim yanımda yetişmiştir, ancak Türkiye hakkındaki görüşleri baştan aşağı yanlıştır" ifadelerine ve sendikacıların dışarıda Türkiye'ye sövdüğünü ama kapalı kapılar ardında 'parayı versin' dediğini iddia ederek kendilerini "ikiyüzlülük" ile suçlamasına öfkelenen sendikacılar esti gürledi...

Yayın Tarihi: 12/09/14 14:45
okuma süresi: 6 dak.
Maliye eski Bakanı Uzun, sendikacıları öfkelendirdi!
A- A A+

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan: "Uzun'un ifadeleri okuduğum zaman yüreğimde derin bir acı hissettim... Umarım ki, sarfettiği bu laflar ya yanlış yazılmıştır yada kendisi yanlış ifade etmiştir. Çünkü gerek şahsımın gerekse diğer sendikacı dostlarımın Türkiye ile ilişkiler konusunda ikiyüzlü bir tavırla hareket ettiğini düşünmüyorum"

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil: "Beni Ahmet Uzun yetiştirmedi, ben Ahmet Uzun'u Bakanlık görevinden sonra tanıdım. İyiki de önceden tanımadım... Kendisi işgal rejimine iyi hizmet etmiş, Türkiye'nin iyi bir memuru, statükonun tipik bir bakanıydı."

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı: "Ahmet Uzun'un açıklamaları talihsiz... Ama üstüme almıyorum, çünkü kendisinin sendika başkanı olduğu dönemde ben de sendikacıydım. Sendikacılığı bize Ahmet Uzun öğretmedi, olsa olsa kendisi bizden öğrenmiştir. Ama bizden birşey öğrenmediğini de yaptığı açıklamalar gösteriyor."

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Yıılarca KTAMS'da, başkanlık da dahil, çeşitli görevlerde bulunmuş olan Maliye Eski Bakanı Ahmet Uzun'un sendikacıları hedef alan açıklamalarına, sendikacılar sessiz kalmadı.

Uzun'un "Bu sendikacıların birçoğu benim yanımda yetişmiştir, ancak Türkiye hakkındaki görüşleri baştan aşağı yanlıştır" ifadelerine ve sendikacıların dışarıda Türkiye'ye sövdüğünü ama kapalı kapılar ardında 'parayı versin' dediğini iddia ederek kendilerini ikiyüzlülük ile suçlamasına öfkelenen bazı sendikacılar esti yağdı.

Türkiye ile ilişkileri kastederek "Sendikalar dışarıda başka içeride başka" diyen eski sendikacı ve Maliye Eski Bakanı Ahmet Uzun'a tepkilerini sert bir şekilde dile getiren sendika yöneticileri, karşı suçlamalarda da bulundular.

KTAMS Başkanı Kaptan: "Yüreğimde derin bir acı hissettim..."

Ahmet Uzun'un da geçmişte başkanlığını yaptığı KTAMS'ın Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Uzun'un ifadelerini okuduğunda yüreğinde derin bir acı hissettiğini vurgulayarak, sarfedilen bu lafların yanlış yazıldığını umduğunu ifade etti.

"Kimse kimsenin yanında yetişmedi, herkes kendi bilinci ve birikimiyle yetişti"

Kaptan şöyle konuştu:

"Ahmet Uzun sendikamızda başkanlık da dahil birçok görevde bulundu, şahsen bana da başkanlık yaptı. Kendisinin sarfettiği bu ifadeleri okuduğum zaman yüreğimde derin bir acı hissettim. Kimse kimsenin yanında yetişmedi, herkes kendi bilinci ve birikimiyle yetişti. Hepimiz sendikalarda gönüllülük esası ve ideolojik bilincimizle yer aldık."

"Umarım ki, sarfettiği bu laflar ya yanlış yazılmıştır"

"Umarım ki, sarfettiği bu laflar ya yanlış yazılmıştır yada kendisi yanlış ifade etmiştir. Çünkü gerek şahsımın gerekse diğer sendikacı dostlarımın Türkiye ile ilişkiler konusunda 'dışarıda başka içeride başka' diye ifade edilen ikiyüzlü bir tavırla hareket ettiğini düşünmüyorum."

"Bugüne kadar kimseye parayı nerden bulursan bul bana öde demedim"

"Ahmet Uzun, sendikaların dışarıda Türkiye'ye sövüp kapalı kapılar ardında parayı versin dediğini ispatlamak zorundadır. Bugüne kadar kimseye parayı nerden bulursan bul bana öde demedim, denmesini de tasvip etmem."

"Kavgaya sonuca ulaşana kadar devam edeceğiz"

"Ayrıca, bizim Türkiye halkıyla da asla kavgamız olmadı, biz bugüne kadar sadece bize dayatılan yaptırımlara karşı dik duruş sergiledik. Bundan sonra da bizler öncülüğünde ülkemizde başlayan, ülkemize sahip çıkma, dayatmaları ve emir-komuta zinciri ile hareket etmeyi reddetme, bağımsız ve federal Kıbrıs'ı hedefleyen kavgaya sonuca ulaşana kadar devam edeceğiz. Bu kavgayı ya biz sonuçlandıracağız ya da misafir olarak bulunduğumuz makamları bizden sonra gelecek dostlarımıza devredip, onlara destek vermeye devam edeceğiz."

KTÖS Genel Sekreteri Elcil: "Uzun, Türkiye'nin iyi bir memuru"

Ahmet Uzun'u "işgal rejimine iyi hizmet etmiş, Türkiye'nin iyi bir memuru" olarak nitelendiren KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sendikaların Türkiye'ye sövmediğini sadece işgalci olduğunu ifade ettiklerini kaydetti.

"Uzun'u Bakanlık görevinden sonra tanıdım, iyiki de önceden tanımadım"

Elcil şunları kaydetti:

"Sayın Ahmet Uzun'un konuşmaları çelişkili. Eğer birçok sendikacı kendi yanında yetişmişse, bu sendikacılar kendinin öğrettiklerini yapıyor demektir.

Beni Ahmet Uzun yetiştirmedi, ben Ahmet Uzun'u Bakanlık görevinden sonra tanıdım. İyiki de önceden tanımadım... kendisi işgal rejimine iyi hizmet etmiş, Türkiye'nin iyi bir memuru, statükonun tipik bir bakanıydı...

Ayrıca Türkiye'ye söven de yok, Türkiye'nin işgalci olduğunu söylüyoruz, sövmüyoruz. Burada Türkiye'nin ne parasını ne de işbirlikçilerini istemiyoruz."

TÜRK-SEN Genel Başkanı Bıçaklı: "Uzun'un açıklaması talihsiz..."

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Ahmet Uzun'un açıklamalarını "talihsiz" olarak değerlendirirken, eski sendikacıların makam-mevki sahibi olduktan sonra geldikleri duruma dikkati çekti.

"Sendikacılığı bize Ahmet Uzun öğretmedi, olsa olsa kendisi bizden öğrenmiştir"

Bıçaklı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahmet Uzun'un açıklamaları talihsiz... Ama üstüme almıyorum, çünkü kendisinin sendika başkanı olduğu dönemde ben de sendikacıydım. Sendikacılığı bize Ahmet Uzun öğretmedi, olsa olsa kendisi bizden öğrenmiştir. Ama bizden birşey öğrenmediğini de yaptığı açıklamalar gösteriyor.

Eski sendikacıların makam ve mevki sahibi olduktan sonra ne duruma geldikleri farkedilmeli..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.